Blizzard blaast Overwatch lanceerevenement in New York af

Blizzard’s Overwatch verschijnt vandaag voor Nintendo Switch. Oorspronkelijk stond er een lanceerevenement gepland voor de game in New York bij de Nintendo winkel. Nintendo moet helaas laten weten dat Blizzard het evenement heeft geannuleerd. Een specifieke reden wordt niet gegeven.

Er is veel rep en roer betreft Blizzard de laatste dagen en terecht. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het evenement rondom de lancering van Overwatch op de Nintendo Switch is afgeblazen. De game komt gewoon uit zoals gepland. Blizzard en Nintendo hebben geen reden gegeven voor het annuleren van het evenement.


Vorige week heeft er een incident plaatsgevonden waarin een Hearthstone speler “Blitzchung”op stream zijn steun voor Hong Kong toonde. Uitspraken als “Free Hong Kong” werden gehoord en Blizzard heeft actie ondernomen. Het bedrijf keurt politieke uitingen niet goed, maar voor het eerst worden hier strenge sancties op gelegd. Het is overduidelijk dat de consequenties gelegd zijn in het voordeel van de Chinese markt. Een erg belangrijke markt voor Activision Blizzard. Het Chinese bedrijf Tencent heeft aandelen in het Amerikaanse bedrijf en China kent een groot aantal spelers voor verschillende games van de Amerikaanse uitgever en ontwikkelaar. Het geld bedrag dat de streamer gewonnen had werd niet uitgekeerd en twee casters met dezelfde voorkeuren als de streamer zijn ontslagen. Door alle backlash heeft Blizzard alsnog het geld uitgekeerd en de casters voor een minder lange tijd geschorst dan in eerste instantie.
Vermoedelijk heeft Blizzard het Overwatch evenement afgeblazen om protesten te vermijden. Als gevolg van dit nieuws zijn enkele fans bang dat Blizzcon dit jaar zelfs verplaatst of geannuleerd wordt, alhoewel dit heel erg onwaarschijnlijk is.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation