24 mei 2024

Update: Fortnite nog steeds op zwart

Het is jullie zeker nog niet ontgaan maar Fortnite staat inmiddels meer dan een dag op zwart. Zondagavond kwam er met een hoop spektakel een einde aan het tiende seizoen van Fortnite. Met een hoop visueel spektakel in de game werd de map van Fortnite opgeslokt door een immens zwart gat. En sindsdien kunnen de spelers niet meer Fortnite spelen. Enkel de minigames zijn nog beschikbaar om te spelen.

Fortnite streamt vanaf het zwarte gat de uitzending live uit op Twitch, Youtube en Mixer. Mensen die intunen krijgen het zwarte gat te zien, maar zo nu en dan verschijnen er ook cijfers in het scherm. Men vermoedt dat deze cijfers te maken hebben met de nieuwe start van de game. Op moment van schrijven waren de volgende nummers bekend: 11-146-15-62-87-14-106-2-150-69-146-15-36. Wat de cijfercode betekent is nog een raadsel. De vermoedens wijzen erop dat donderdag pas bekend wordt gemaakt hoe de nieuwe start van Fortnite eruit gaat zien. Tot dan zal de stream ongetwijfeld meer cijfers prijs geven en eventueel meer hints.

Met een lang lopende stream waarop merendeel van de tijd niks te zien valt, volgt Fortnite de trend van Fallout 76 en Pokémon. Beide games hebben eerder ook een soort gelijke stream gehad waarin het één en ander geteased werd. Bij Fallout 76 was het wachten op de eerste ingame trailer, waarbij de locatie en het verhaal bekend werden gemaakt. Bij de stream van Pokémon werden diverse Pokémon geteased die in de aankomende nieuwe games zullen gaan zitten. En nu volgt dus ook Fortnite met een ellendig lange stream waar mensen geboeid naar blijven kijken om als eerste het nieuws te zien. Maar als de vermoedens kloppen hoef je donderdag pas in te schakelen. Want dan zal het nieuws bekend worden gemaakt. Tot dan kan iedereen lekker tijd besteden aan hun familie, of een andere game spelen uiteraard.
 

Update

Inmiddels zijn onze vermoedens ontkracht en is de trailer voor Chapter twee vrijgegeven in een tweet van Fortnite. Updates van de game zijn begonnen.