19 april 2024

Riot Games doet eindelijk zijn naam eer aan

Riot Games staat al jaren bekend om de game League of Legends, 10 jaar om precies te zijn. Maar tot op heden was het eigenlijk Riot Game gezien er enkel alleen League of Legends was gemaakt. Maar daar brengen ze nu verandering. Tijdens hun 10e verjaardag van League of Legends hebben zij een reeks nieuwe games aangekondigd. De meeste zullen volgend jaar het daglicht gaan zien. We nemen jullie mee langs alle nieuwe aankondigingen.

Riot Games pakte dinsdagnacht uit met hun verjaardag. De aankomende nieuwe Champion Senna werd aangekondigd en hoe het volgende seizoen in League of Legends eruit gaat zien. Veranderingen aan de map en ingame elementen moeten zorgen voor een nog dynamischer game. Teamfight Tactics is dit jaar met succes toegevoegd aan League of Legends. Deze tactische gamemodus komt volgend jaar naar je mobiele telefoon. Maar dat is niet het enige wat naar je mobiele telefoon komt.

League of Legends: Wild Rift wordt de tweede game voor je telefoon. Maar Riot Games brengt Wild Rift niet alleen naar je mobiel. Wild Rift komt ook namelijk naar je console. Wild Rift is niet een port van League of Legends naar je mobiel of console. Nee, de nieuwe MOBA is van de grond af gebouwd en speciaal gemaakt voor je mobiel of console. De verwachting is dat de game volgend jaar uitkomt en de beelden zien er goed uit. We kunnen niet wachten tot we één van de grootste esports game kunnen spelen op onze mobiel of console.

Nog meer games

Het succes van digitale cardgames is Riot Games zeker niet ontgaan. Daarom komt ook volgend jaar Legends of Runeterra naar de PC en je mobiele telefoon. Legends of Runeterra is een free-to-play cardgame en zal dezelfde werkwijze hanteren als in League of Legends. Je kan de kaarten vrij spelen of als je ongeduldig ben kan je ze ook kopen(net zoals de champions in League of Legends). Ook komt er een League of Legends Esports management game aan. Hierin neem je de rol aan van team manager en probeer je je eigen esports team naar de top te brengen.
Naast deze games is Riot Games ook nog bezig met drie andere projecten. Deze zijn in een zeer vroege stadium en hoeven we niet te verwachten voor volgend jaar, of pas aan het einde van 2020. Project A wordt een competitive, character-based tactical first person shooter. Project L wordt een fighting game die zich afspeeld in het LoL universum. En dan hebben we nog Project F. Deze is nog heel erg pril. Maar het project draait om het verkennen van de wereld Runterra met je vrienden. Komt er een MMO aan voor League of Legends? Kortom samengevat, League of Legends spelers en fans hebben heel veel om naar uit te kijken.