15 april 2024

Esports: Worlds 2019 een succes voor LEC

De drie Europese teams van de LEC hebben zich allemaal gekwalificeerd voor de kwart finales van Worlds 2019! In een zinderende week waarin de groepsronde werd gespeeld. Na een gemengde eerste speelronde was het tijd voor de EU masterclass in de tweede ronde. De drie teams vochten voor wat ze waard zijn en stuurde geduchte concurrenten naar huis. Komende weekend worden de kwart finales gespeeld. Maar laten we eerst terugblikken op het succes van de LEC.

Splyce was het eerste team van de LEC die zich wist te plaatsen voor de kwartfinales. Vooraf leek het een kansloze missie in groep B van Worlds 2019. Ook na de eerste speelronde leek het een zware klus te worden voor Splyce. Echter in de laatste speelronde verraste Splyce iedereen en versloeg iedereen die op hun pad kwam. Op het einde van de speelronde was zelfs nog een tie breaker nodig om te bepalen wie nummer één van de groep werd. Helaas verloor Splyce die wel, maar ondanks dat zijn ze met succes hun groep uitgekomen.
G2 Esports toernooi favoriet behaalde zonder problemen de kwarfinales van Worlds 2019. Tijdens de tweede speelronde werd er gelijk gewonnen en waren ze veilig. Maar door een verlies tegen Griffin was er een tie breaker voor nodig om ook hier de plaatsing te bepalen. In die tie breaker bleek Griffin weer de betere te zijn. Hierdoor moet ook G2 Esports genoegen nemen met een tweede plek. Wellicht hadden ze dit gedaan om in ieder geval de andere teams uit de LEC te ontlopen.

Fnatic in verslagen positie

Voor de Fnatic fans werd het weer een speelronde die niet goed voor hun hart was. Met slechts één winst uit de eerste week van Worlds 2019 moest het aan de bak in de tweede ronde. Er werd twijfelachtig gewonnen Clutch Gaming. Na het zien van SKT tegen RNG leek het helemaal onbegonnen werk voor Fnatic. Maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. Op een verbluffende wijze werd toernooi favoriet SKT verslagen. En daarna volgde ook RNG in de beslissende game. Fnatic overleefde de groep des doods en mag zich opmaken voor de kwartfinales