29 februari 2024

Darksiders: Genesis heeft een releasedatum

Airship Syndicate heeft vandaag de releasedatum van Darksiders: Genesis bekendgemaakt. De game zal uitkomen op 5 december op Steam en Google Stadia. De console gamers moeten nog tot volgend jaar wachten. De game komt namelijk pas op 14 februari 2020 naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Net voordat E3 dit jaar begon kregen we een nieuwtje op het gebied van de Darksiders-serie. Publisher THQ Nordic kondigde namelijk een nieuwe aankomende game in de serie aan genaamd Darksiders: Genesis. Het is een tijdje stil geweest rondom de aankomende titel, maar daar kwam vandaag verandering in. Op Twitter is namelijk aangekondigd dat de game dit jaar nog uit gaat komen. Dit bericht geldt echter wel alleen voor PC en Google Stadia-spelers. Console-gamers moeten namelijk nog wachten tot en met volgend jaar. Darksiders: Genesis wordt op 5 december gereleased voor de PC (Steam) en Google Stadia en komt op 14 februari 2020 uit op de PS4 en Xbox One.

Gameplay

Er zijn in de tussentijd al enkele onderdelen van de gameplay van Darksiders: Genesis bekendgemaakt. Je speelt de game altijd als een van de twee hoofdpersonages: Strife en War. Strife maakt gebruik van pistolen en War maakt gebruik van een zwaard. Je kunt tussen deze twee personages wisselen tijdens dat je het spel speelt. Het is alleen niet helemaal duidelijk of dit tijdens een level mogelijk is of alleen tussen verschillende levels/checkpoints. Darksiders: Genesis gaat ook iets nieuws brengen naar de franchise. Het wordt namelijk voor het eerst mogelijk om de game co-op te spelen. Je speelt dan beide als een van de twee hoofdpersonages. Je kunt dus niet spelen met twee Strifes of twee Wars.