5 december 2022

Esports: Worlds 2019 kwartfinale vooruitblik

Gisteren hebben jullie kunnen lezen over het Europese succes tijdens Worlds 2019. Vandaag gaan we alvast vooruitblikken op de kwartfinales die komende weekend gespeeld worden. Tegen wie staan de teams uit de LEC? En welke van deze teams maken een kans om door te gaan naar de halve finale? Met drie Europese teams, drie Koreaanse teams en twee Chinese teams wordt het een ware titanenstrijd.

Worlds 2019
Laten we als eerste de gehele loting bekijken voor de kwartfinales van Worlds 2019. G2 Esports is gekoppeld aan het Koreaanse Damwon Gaming. Splyce neemt het op tegen Koreaanse SK Telecom T1 en Fnatic heeft Chinese Funplus Phoenix geloot. Tot slot hebben we dan nog het Koreaanse Griffin tegen het Chinsese en huidige kampioen Invictus Gaming. Als we puur op papier kijken naar de kwartfinales, lijkt het einde verhaal te zijn voor Splyce. SKT is één van de favorieten om het toernooi te winnen. Echter hoeft dat niet veel te zeggen. In het verleden wist een ander Europese team nipt te verliezen van SKT. Misfits Gaming knokte in de serie tegen SKT tot vijf games. Helaas wist SKT toen alsnog de serie te winnen. Kan Splyce voor een stunt zorgen?
Fnatic en G2 Esports hebben allebei een tegenstander van formaat getroffen in de kwartfinales van Worlds 2019. Damwon Gaming wist eerste te worden in zowel de play-in stage en in de groepsfase. Echter in de best of 5 serie zagen we Damwon Gaming kraken tegen Lowkey Esports. En we hebben allemaal gezien hoe genadeloos G2 Esports terug kan komen als ze achter staan. Fnatic en Funplus Phoenix lijkt in het voordeel van Fnatic te liggen. Splyce wist immers ook van Funplus Phoenix te winnen. Gezien Fnatic zowel SKT als RNG hebben verslagen in de laatste speelronde van de groepsfase, zouden zij Funplus Phoenix makkelijk aan moeten kunnen. Komende zaterdag starten we met de kwartfinales vanaf 12 uur met Griffin tegen Invictus Gaming.