1 maart 2024

Review: Stealth hardware, ideaal voor je kinderen

We zijn allemaal wel bekend met de low budget gaming gear zoals Big Ben en Speedlink. Binnenkort kunnen we daar een nieuwe producent aan toevoegen: Stealth. Wij hebben een drietal producten mogen ontvangen om te testen. Het gaat hierom een headset, headstand en een charger voor de PlayStation 4. Geen hightech review, maar een simpele gevoelsmatige gamers review van deze schitterende producten.

Stealth
De drie producten van Stealth waren keurig verpakt. De dozen waar ze inzaten zien er prima en stevig uit om je nieuwe gekochte producten in mee te nemen. Wat direct opvalt bij het vasthouden van die dozen is het gewicht van de producten. Het lijkt wel alsof de dozen leeg waren, zo licht voelt alles aan. Eenmaal open gemaakt zagen we gelukkig de producten erin zitten. Als eerste trokken we headstand eruit. Ondanks dat de stand licht in gewicht is, voelt het geheel stevig en robuust aan. Het moderne design past goed bij je headset en zorgt er voor dat je headset er mooi uitspringt. Kortom een zeer mooie stand om je headset op te bergen als je klaar bent met gamen.
Tweede product die we mochten testen is een charger voor je PlayStation 4 controller. De charger is voorzien een usb kabel en een schermpje waarop je kan zie of je controller aan het opladen is en wanneer die klaar is met opladen. Eerst wat mij gelijk opvalt is de manier van opladen. De meeste chargers(ook degene die ik thuis al heb) laden de controller op vanaf de achterkant via de micro usb poort.  Maar bij deze charger wordt er gebruik gemaakt van de ingangspunten aan de voorkant van de controller. Het verschil hiermee is direct meetbaar. De controller van volledig leeg naar vol is in minimaal anderhalf uur gedaan. Terwijl mijn andere charger er zeker twee tot drie uur over doet om hem volledig op te laden. Daarnaast is de Stealth charger klein in formaat en neemt hij vrijwel geen ruimte in beslag.

Classic Gold Abstract Edition Stereo Gaming Headset

Laatste product van Stealth is de Classic Gold Abstract Edition Stereo Gaming Headset. Deze headset is universeel te gebruiken, voor de pc echter dien je wel een splitter te kopen. Want de headset beschikt enkel over één mini jack aansluiting. Voor de consoles is dit geen probleem, plug and play in je controller en je bent good to go. Maar voor je PC dien je een splitter te kopen die je signaal opbreekt naar je mic input en geluid output. Helaas zit deze splitter niet bij de headset en had ik die graag wel gezien. Voor de doorgewinterde gamer of volwassen gamer zou ik deze headset echter niet aanbevelen qua pasvorm. De schelpen vallen niet lekker over je uren heen en gaan na een uur zeer doen of irriteren. Daarnaast voelt de headset fragiel aan, maar dat kan ook komen door het feit dat de headset super licht is.
Maar wat mij vooral verbaast aan deze headset van Stealth, is hoe goed de kwaliteit is van het geluid en de microfoon. Goed het is geen dolby surround sound headset, maar de stereo geluid komt heel goed tot zijn recht. De klanken zijn helder en duidelijk. De lage bass tonen zijn hoorbaar maar niet overheersend. De volume is aanpasbaar aan de controller die aan je kabel vast zit. Hier kan je tevens je microfoon muten. De microfoon werkt goed en je bent prima hoorbaar voor de personen waarmee je speelt. Speel je liever alleen dan kan je de microfoon los draaien en naast je neerleggen.

Verdict

De producten van Stealth zijn een prima koop voor de budget gamer of voor ouders die hun kind willen voorzien van een headset. De headset kost rond de 30 euro en is daarmee een koopje in vergelijking tot de grote jongens. Maar voor de doorgewinterde gamer zou ik deze niet aanschaffen. De draagcomfort is niet optimaal om er uren mee op te zitten. De charger is er één die we wel iedereen aanraden. De controller is binnen een mum van tijd opgeladen en doordat hij zo compact is zou je eventueel gewoon mee verder kunnen gamen. De headset stand is een leuke toevoeging om je headset op te bergen of om hem uit te stallen wanneer je niet aan het gamen bent. Vooralsnog kan je de producten enkel uit Engeland laten komen. Maar als het goed is zal het ook binnenkort beschikbaar zijn in Nederland zelf.

  • Classic Gold Abstract Edition Stereo Gaming Headset – 7.5
  • Stealth Gaming Headset Stand – 8
  • Stealth SP C50 Charging Dock – 9