15 april 2024

Stadia Founders Edition wereldwijd uitverkocht

Google Stadia, het nieuwe gameplatform van Google waar erg veel twijfel over bestaat is door de Founders Edities heen. Deze pakketten zijn wereldwijd volledig uitverkocht. Vanaf 19 november mogen Founders aan de slag met games via Stadia. Je kan dit jaar nog spelen door de Premiere Edition te bestellen.

De Stadia Founders Edition was al enige tijd uitverkocht in Nederland, maar nu ook wereldwijd in alle landen waarin Stadia beschikbaar wordt vanaf november. 19 november lanceert de dienst en Google probeert om binnen twee weken vanaf lancering in ieder geval alle Founders al hun pakket aan te leveren met Chromecast Ultra en controller met een unieke Founders kleur. Indien je dit jaar nog aan de slag wilt met Google’s dienst is er nog een optie om de Premiere Edition aan te schaffen. Deze editie heeft nog geen release datum.

Uitverkocht? Hoe dan? Zoals je misschien weet is Stadia geen console, maar een stream platform. Hoe raak je uitverkocht met een stream platform waarbij je bijna geen hardware verscheept? Waarschijnlijk wilt google hiermee zorgen dat een select groepje begint met de dienst zodat de servers niet vanaf de eerste dag overbelast worden. Vandaar dat de Premiere Edition later dit jaar pas wordt uitgegeven en de gratis variant van de dienst pas volgend jaar verschijnt.
Ga jij later dit jaar aan de slag met Google’s game streaming platform op je TV, Laptop, of misschien wel telefoon? Heb jij op tijd jouw Founders Edition weten te reserveren? Indien je dit jaar nog aan de slag gaat, kan je direct beginnen met de Destiny 2 Collection inclusief Shadowkeep uitbreiding.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →