25 mei 2024

Heroes Dutch Comic Con, een spectaculaire beleving!

Comic Con, een bekend fenomeen van over de hele wereld! Binnenkort, 23 en 24 november, kunnen ook wij in Nederland weer genieten van het grote evenement. Namelijk de Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht, de winter editie. Een evenement waar veel Nederlanders (en ook een aantal van buiten Nederland) altijd naar uitkijken. Maar wat is er nou juist zo leuk aan een Comic Con?

Laten we voorop stellen dat de Heroes Dutch Comic Con voor iedereen is! Er is voor iedereen wel wat te doen, niet alleen als je gamed, of alleen als je van Anime houdt. Voor jong en oud is het evenement een dag uit. Met maar liefst 35.000 bezoekers per evenement is HDCC het grootste Comic Con evenement van heel Nederland. Met een vol programma, meet en greets met bekende mensen, merchandise stands en activiteiten is er van alles te beleven. Maar zelfs buiten dat is er zo veel meer. Namelijk het ontmoeten van anderen met dezelfde passie.

Heroes Dutch Comic Con
De mogelijke plattegrond van HDCC.
Of je passie nou ligt bij films en series of bij games, je kan terrecht bij HDCC. Heroes Dutch Comic Con zorgt iedere keer weer dat jij als fan bijvoorbeeld acteurs kan ontmoeten van je favoriete films en series. Op de Main Stage van het event kan je meedoen aan grootse Q&A’s. Heb je altijd al vragen gehad over hun of over het werk wat zij doen, dan is dit de kans om deze te stellen. Ook kan je op de foto met de acteurs en actrices en kan je ook nog een handtekening scoren. Soms is dit dé kans die je niet kan laten schieten, een once in a lifetime chance. Dit jaar zijn vijf bijzondere bekende mensen uitgenodigd. Namelijk Chandler Riggs, we kennen hem natuurlijk van ‘The Walking Dead’. Hier zien we hem opgroeien van jonge jongen naar echte badass; Carl Grimes. Of ben je fan van ‘Once upon a Time’? Dan ken je namelijk ook Captain Hook gespeeld door de acteur genaamd Colin O’Donogheu, ook hij is van de partij! Vervolgens hebben we een actrice die je kent van Harry Potter, Evanna Lynch! Ze vertolkt daar film na film de rol van Luna Lovegood. Als je bekend ben met SyFy Channel dan heb je vast wel eens ‘Sharknado’ voorbij zien zwemmen. Daar schitterd Ian Ziering als hoofdrolspeler en op Heroes Dutch Comic Con schitterd hij als gast. Tot slot komt ook Marie Avgeropoulos op HDCC langs. Zij is bekend van onder andere de serie ‘The 100’ en ‘Isolation’. Genoeg prachtige mensen om te ontmoeten en te leren kennen!
Heroes Dutch Comic Con richt zich ook op gaming. Je kan er terecht voor video games, bord en kaartspellen, de retro games van vroeger maar ook voor echte Esports toernooien! Duik in de wereld van Nintendo, deze zijn trouwe gast op het event. Houd vooral de website in de gaten over welke games Nintendo mee neemt om de ontdekken. Ook staat 2K Games op HDCC met de nieuwe Borderlands 3. Voor de wedstrijdgevoelige gamers onder ons kan je meedoen aan toernooien van een aantal games. Neem het tegen elkaar op in Super Smash Bros. Ultimate als je thuis altijd wint van je vrienden! Bestand tegen zout en tilt je niet zo snel? Dan kan je schitteren met je mooiste League of Legends out-plays. Fan van Overwatch? Laat zien dat jij de beste Hanzo speler van Nederland bent. Heroes never die! Of moet ik zeggen; Haha, amp it up! Want Jonny Cruz, de stemacteur van Lúcio (Overwatch) is ook aanwezig!
Heroes Dutch Comic Con
Spaar je toevallig beeldjes van games? Of ben je al een tijd op zoek naar een tof vest van een bepaalde game? Of volg je een ontzettend goede kunstenaar op Instagram die prachtige fantasy art maakt? Dan kan het zijn dat dit alles te vinden is in het merchandise gedeelte van Heroes Dutch Comic Con. Neem genoeg geld mee, want uitgeven ga je dat zeker. Allemaal leuke hebbedingetjes zijn er namelijk te koop die jouw verzameling net een beetje beter kunnen maken. Ook kan je kijken naar artiesten die prachtige werken maken, zoals we al zeiden; misschien ken je hun artwork wel? Voor replica zwaarden, toffe bedrukte petten, beelden, stickers, tassen en nog veel meer kan je terecht in de Dealer Hall.
Heroes Dutch Comic Con zou  natuurlijk geen Comic in haar naam hebben zonder een groot assortiment aan stripboeken te hebben. Zo kan je heuse artiesten en editors vinden van strips die jij misschien wel leest. Ben je fan van D.C. Comics of Marvel (of misschien wel allebei), dan zijn er een paar grote namen die te gast zijn. Zoals Chris Sprouse, Brad Walker, Alanna Smith, Kurt Busiek, CAFU, Joyce Chin en Carlos Pacheco. Maar ook Arthur Adams, een grote naam in de stipboeken wereld. Heb je zelf een droom in die richting en heb je een portfolio? Maak dan kans op een review van Alanna Smith! Weer een kans om zeker niet te laten schieten.
Heroes Dutch Comic Con
Wat altijd super leuk is om te zien bij Comic Con’s is de liefde die mensen hebben voor een bepaalde serie, film, game of Anime. En dat veel mensen dit op een bepaalde manier uitdragen naar de wereld. Cosplay is altijd een fenomeen wat we veel zien en wat alles op deze wereld een beetje mooier maakt. Laat aan de buitenwereld zien wat jouw favoriete karakter is door je te verkleden als die persoon of dat wezen. Maak foto’s samen met Cosplayer’s of verkleed je zelf en shine op anderen hun foto. Loop mee op de Catwalk, doe mee aan een Cosplay Contest of join een Meet Up. Nederland heeft namelijk een paar bekende Cosplay Modellen die ook zeker naar de Heroes Dutch Comic Con komen!
Tot slot zijn er een tal van activiteiten waar je aan kan deelnemen. Laat je creativiteit vloeien op de Crowd Canvas, er zal een bioscoop zijn, een House of Wax en nog véél meer. Er is ook nog van alles onderweg, Heroes Dutch Comic Con heeft veel voor ons in petto. Op de website kan je zien wat ze nog meer zullen toevoegen.
Wat het vooral is, is dat je gewoon lekker jezelf kan zien. Geniet van de mensen, kunstwerken en alles wat er te zien is. Niets is te gek en laat vooral je inner Geek helemaal los gaan met al het leuks wat Heroes Dutch Comic Con te bieden heeft, want dat is er echt genoeg. Ontmoet nieuwe mensen en deel je liefde voor alles wat HDCC te bieden heeft! Schaf een kaartje aan en misschien zien we je daar?
Heroes Dutch Comic Con
Heroes Dutch Comic Con

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →