23 april 2024

Momenteel geen plannen voor volgende Pokémon Let's Go

In een interview met Game Freak’s Junichi Masuda heeft de cultheld laten weten dat er momenteel geen plannen op tafel liggen om aan een vervolg te werken in de Pokémon Let’s Go reeks. Indien de fans graag een vervolg zouden willen, is het natuurlijk niet uitgesloten.

Eerdere gesprekken suggereerde dat Game Freak mogelijk werkt aan een vervolg op de Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee games. Op dit moment is dat echter niet het geval, maar daar zou verandering in kunnen komen als de fans het willen. Game Freak heeft onlangs een nieuwe IP uitgebracht onder de naam Little Town Hero en werkt nu nog hard om Pokémon Sword en Shield in november de markt op te brengen.
Pokémon Let’s Go vertelde het verhaal van de originele Pokémon game opnieuw in een andere stijl. De door Pokémon Yellow geïnspireerde titel verscheen met veel lof, maar ook veel kritiek op met name de moeilijkheidsgraad. De game werd als heel eenvoudig ervaren, maar ondanks deze opvatting zien spelers graag een vervolg met de Johto regio in Let’s Go.
In een interview met Eurogamer laat Masuda weten dat er op dit moment geen plannen voor op tafel liggen:

“So, at the moment there’s no particular plans, but if the fans really like it then definitely keep those voices coming out to the Pokémon Company and Nintendo, and make sure we hear them! [Laughs] We wanna hear those comments!”

Pokémon Let’s Go verscheen vorig jaar exclusief voor de Nintendo Switch. Wij gaven de game een acht. Lees hier onze review! Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen exclusief voor de Nintendo Switch op 15 november 2019. Kijk jij uit naar deze nieuwe titels? Of zag je liever een nieuwe Let’s Go variant? Nog maar een aantal weekjes tot het volgende Pokémon avontuur weer van start gaat!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →