27 februari 2024

Monster Hunter World: Iceborne heeft een PC releasedatum

Vandaag is op de Monster Hunter Twitter de releasedatum van Monster Hunter World: Iceborne voor de PC bekendgemaakt. De expansion zal vanaf 9 januari 2020 te spelen zijn op de PC. De expansion is op 6 september dit jaar uitgekomen voor de console-versies.

Console-spelers zijn op dit moment al erg bekend met Monster Hunter World: Iceborne. De expansion kwam dit jaar op 6 september uit op de PS4 en Xbox One. Zij hebben dus al een grote hoeveelheid monsters verslagen en hun trofeeën eigen gemaakt. PC-spelers moeten echter wat langer wachten op de expansion. Monster Hunter World is namelijk ook pas een half jaar later naar de PC gebracht dan naar de consoles. Het spel kwam namelijk op 26 januari 2018 uit op de consoles en op 9 augustus 2018 op de PC. We wisten dus al wel dat de expansion ook mogelijk wat later zou komen alleen we wisten nog niet wanneer. Daar is vandaag echter verandering in gekomen. Monster Hunter heeft namelijk op hun twitterpagina bekendgemaakt dat de expansion op 9 januari 2020 gereleased gaat worden op de PC.


De expansion

Monster Hunter World: Iceborne is de eerste betaalde expansion van de game. We zetten nog even op een rijtje wat de expansion precies toevoegt aan het spel. Ten eerste krijg je met de expansion een volledig nieuwe story line, die zich afspeelt op een nieuw continent, Hoarfrost Reach. Dit nieuwe continent is de grootste regio die het spel kent en zal dus veel nieuwe monsters en uitdagingen met zich meebrengen. Een tweede toevoeging van de expansion is de Master Rank. Dit is een quest waarbij de monsters waartegen je vecht nog agressiever zullen reageren. Als laatste voegt de expansion ook nieuwe gameplay- en combatelementen toe.
Monster Hunter World: Iceborne zal op 9 januari 2020 gereleased worden op de PC (Steam).