25 mei 2024

EA Games keren terug naar Steam

EA keert terug naar het Steam platform! Dit maakt de ontwikkelaar en uitgever vandaag bekend. Vanaf 15 november dit jaar zal de samenwerking tussen EA en Valve (opnieuw) van start gaan met Star Wars Jedi: Fallen Order. De komende maanden verschijnen nog meer EA titels op het Steam platform.

EA Access zal de eerste abonnementendienst worden die via Steam aangeschaft kan worden. Daarbij is Steam het vierde platform waarop de dienst verschijnt. Eerder verscheen EA Access al voor Origin, Xbox One en recentelijk Playstation 4. De komende maanden singleplayer titels zoals Unravel en The Sims 4 ook op Steam. Multiplayer titels zoals Apex Legends en Battlefield V verschijnen volgend jaar pas op Steam. Origin spelers en Steam spelers kunnen deze titels samen spelen. Vanaf de lente zal EA Access verkrijgbaar zijn via Steam. Tegen die tijd zullen alle EA games ook al verschenen zijn op het platform.
Erger jij je nog dagelijks groen en geel aan Origin? Je kunt hier alvast de nieuwe Star Wars game vooruit bestellen via Steam.
Een stap in de goede richting zullen we maar zeggen. Minder vervelende launchers op je desktop en meer energie steken in het verbeteren van één launcher met alle wenselijke functionaliteiten. Steam lijkt op dit moment nog steeds de favoriete launcher te zijn voor de meeste PC spelers. Wie is de volgende die mee in de trein stapt? Bethesda maakte eerder al bekend dat ze toekomstige games ook via Steam gaan aanbieden. Activision is al sinds de vorige Call of Duty titel overgestapt naar Blizzard’s Battle.net.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →