25 mei 2024

Dragon Age 4 verschijnt op zijn vroegst pas in 2022

Tijdens de laatste conferentie waarin EA haar stakeholders op de hoogte brengt van alle nodige cijfers bespreekt de ontwikkelaar en uitgever in het kort ook de toekomstplannen voor EA titels. Dragon Age 4 is een onderdeel geweest van deze bespreking, met niet zo’n hoopvol nieuws.

Dragon Age 4 werd vorig jaar tijdens de Game Awards al kort getoond in een teaser trailer, maar EA bevestigd nu dat de game minimaal nog 2,5 jaar op zich laat wachten. Een nieuwe titel in de Dragon Age franchise is in de maak, maar verschijnt pas na het fiscale jaar 2022. Dit fiscale jaar eindigt in april van het jaar 2022. De game gaat dus verschijnen op de volgende generatie consoles, maar zal niet worden gepresenteerd als een lanceer-titel, waar veel fans op gehoopt hadden. Wellicht heeft de ontwikkeling van de titel forse verandering gezien nadat Anthem op de markt is verschenen. EA wist eerder al te melden dat de nieuwe Dragon Age plat gezegd ‘Anthem met draken’ zou worden. Daar zit uiteraard niemand op te wachten.


EA heeft ook goed nieuws te melden tijdens de conferentie. Zo laat de studio weten minimaal één nieuwe sporttitel toe te voegen aan haar jaarlijkse releases vóór het einde van fiscaal jaar 2021. Oude fan-favoriete titels zullen voorzien worden van een remaster en Medal of Honor VR zal het licht gaan zien. Daarnaast is er nóg een Star Wars titel in ontwikkeling die wél het licht zal zien voor het einde van fiscaal jaar 2022. De studio heeft daarnaast nog twee onaangekondigde titels in productie bij third-party ontwikkelaars onder de mom van ‘EA Partners’.
Uiteraard zijn er meerdere titels waar aan gewerkt wordt voor het fiscale jaar 2021 waar de studio op een later tijdstip meer over te zeggen heeft. Een nieuwe Battlefield game wellicht? Ze verschijnt na april 2021 volgens de huidige planning! Gelukkig verschijnen deze games wél op Steam!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →