27 februari 2024

Esports: Worlds 2019 finale deel 1(FPX)

Komende zondag komt er een einde aan het esports seizoen van League of Legends. Zondag wordt de finale gespeeld van Worlds 2019. Hierin neem het Chinese Funplus Phoenix op tegen onze Europese G2 Esports. Voor de tweede keer op rij staan er een Chinese en een Europese team in de finale. Vorig jaar was Invictus Gaming te sterk voor Fnatic. Kan G2 Esports wraak nemen voor de finale van vorig jaar? In een tweedelige serie blikken we terug op de weg die beide finalisten hebben bewandeld naar de finale. Met vandaag: Funplus Phoenix.

Madrid, Spain – November 2: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 2, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)
Funplus Phoenix kwam Worlds 2019 binnen nadat zij twee keer de LPL wisten te winnen. Als nummer één van China waren de verwachtingen vooraf hoog voor dit team. Daarnaast kreeg het team de meest gunstige loting van het toernooi. Funplus Phoenix kwam in groep B terecht met Splyce, CTBC J Team en Gam Esports. Op papier zouden ze hier met 6-0 uit de groep moeten komen. Echter bleek dit niet het geval. In hun openingsgame werd er gelijk verloren van CTBC J Team. Daarna won het met moeite van Splyce en Gam Esports. Op de slotdag moesten ze weer een game toegeven, dit keer aan Splyce. Uiteindelijk was er een tie-breaker met Splyce nodig om hun eerste plek in de groep veilig te stellen.
In de kwartfinales kregen zij weer een Europese team voor hun kiezen. Dit keer was het Fnatic die de strijd met hun mocht aangaan. Fnatic bleek hun dag niet te hebben tijdens de kwart finales. Vrijwel gemakkelijk maakte Funplus Phoenix korte metten met Fnatic in de kwartfinale van Worlds 2019. In de halve finale trad Funplus Phoenix aan tegen hun regio genoot Invictus Gaming. In een spannende en bloederige halve finale, wist Funplus Phoenix huidige Worlds Champions Invictus Gaming te verslaan. Spelers als DoinB en Tian zijn de krachten van Funplus Phoenix die tijdens dit toernooi van waarde waren. Als deze spelers hun vorm behouden, maken zij zeker kans om dit jaar de Worlds Champions te worden.
Funplus Phoenix
Madrid, Spain – November 2: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 2, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)
Donderdag gaan we verder met het laatste deel waarin we naar de weg van G2 Esports gaan kijken.