27 februari 2024

Esports: Worlds 2019 finale deel 2 (G2)

Komende zondag komt er een einde aan het esports seizoen van League of Legends. Zondag wordt de finale gespeeld van Worlds 2019. Hierin neem het Chinese Funplus Phoenix op tegen onze Europese G2 Esports. Voor de tweede keer op rij staan er een Chinese en een Europese team in de finale. Vorig jaar was Invictus Gaming te sterk voor Fnatic. Kan G2 Esports wraak nemen voor de finale van vorig jaar? In een tweedelige serie blikken we terug op de weg die beide finalisten hebben bewandeld naar de finale. Vandaag sluiten we af met G2 Esports.

G2 Esports
Madrid, Spain – November 3: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 3, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)
G2 Esports kwam Worlds 2019 binnen als de nummer één seat uit Europa. Zij werden ingedeeld in groep A samen met het Koreaans Griffin, Hong Kong Attitude en Noord Amerikaanse Cloud9. Een sterke groep waarin G2 Esports en Griffin de favorieten waren om uit de groep te komen. G2 Esports begon de eerste reeks games goed en won alles. Ook in de tweede reeks leek het erop dat G2 Esports alle games zouden gaan winnen. Echter liet Griffin van zich horen door G2 Esports te verslaan en in de tie breaker deden ze dat dunnetjes over. Hierdoor eindigde G2 Esports als tweede in de groep. Wij vermoeden dat ze dit expres hebben gedaan om de andere Europese teams te ontlopen.
G2 Win
Madrid, Spain – November 3: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 3, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)
G2 Esports lootte het Koreaanse Damwon Gaming voor de kwartfinales van Worlds 2019. Damwon Gaming werd vooraf gezien als één van de favorieten om Worlds te winnen. Echter maakte G2 Esports vrij rap een einde aan het toernooi voor Damwon Gaming. Damwon Gaming wist niet het niveau te halen en werd gemakkelijk verslagen door G2 Esports. Daarna volgde de halve finale. En weer trof G2 Esports een Koreaanse team en favoriet voor de titel. SKT was in de halve finale elke keer de team dat op voorsprong kwam. Maar in de vier spannende games die volgde wist G2 Esports elke keer weer hun achterstand om te zetten in een winst. G2 Esports plaatst zich voor de finale en met de weg die ze hebben bewandeld, mag FPX zijn borst nat maken.
G2FPX
Madrid, Spain – November 3: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 3, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)