4 maart 2024

Guerrilla Games' Hermen Hulst nieuwe head of Worldwide Studios

Hermen Hulst, de managing director en co-founder van Guerrilla Games in Amsterdam maakt een grote promotie. Hij vervult per direct de functie als head of Worldwide Studios van Playstation. Hij neemt direct de leiding over de productie van meer dan 14 interne Playstation studios.

Hij laat het thuisfront in goede handen achter. Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw nemen samen de verantwoordelijkheid over als hoofd bij Guerrilla Games. Hermen is alles behalve onbekend met Playstation. Hij heeft veel samengewerkt met andere Playstation studios en heeft recentelijk zelfs heel nauw samen gewerkt met Hideo Kojima. Death Stranding gebruikt namelijk de Decima engine. Deze engine is ontwikkeld door Guerrilla Games, de studio voornamelijk bekend van Killzone en Horizon Zero Dawn.
Jim Ryan, CEO van Playstation had het volgende te melden over het nieuws.

“Hermen is a European who will be taking one of the major offices at PlayStation,” zegt hij. “I think everybody in Europe should be thrilled and happy and proud that that is happening.”
Hij vervolgt: “Hermen is one of the most effective and well-respected leaders in the video game industry. He is a passionate advocate for the teams he leads and understands how to empower creative talent to build great experiences. I have no doubt Hermen can lead our teams to deliver compelling and diverse experiences at a steady cadence.”

Hulst zelf heeft natuurlijk ook het een en ander te melden. Onder andere waarom hem het vertrouwen is geleend en waarom hij graag deze functie vervult.

“I have worked closely with PlayStation and the entire Worldwide Studios family since 2001,and I have the utmost respect and admiration for the creative talent and ambitious ideas within the network of studios across the US, Europe, and Japan.”

Shuhei Yoshida zal beginnen aan nieuw project om indies dichter bij Playstation te brengen. Hij is altijd al erg gepassioneerd geweest op gebied van indies.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →