23 april 2024

Pokémon Sword en Shield: De laatste trailer

Met nog maar drie dagen te gaan lanceert de Pokémon Company de zogenaamde ‘Final’ trailer voor Pokémon Sword en Pokémon Shield. Aanstaande vrijdag mogen trainers eindelijk aan de slag met de nieuwste mainline Pokémon titel, en daar vind men wat van.

De trailer laat ons vooral bekende informatie zien, maar het oplettende oog ziet ook wat nieuwe informatie opduiken. Verrassend genoeg nog steeds geen bevestiging over de starter evoluties, ondanks de meeste naar alle waarschijnlijkheid al gelekt zijn.
Ondanks fans erg uitkijken naar de achtste generatie, ontvangt de nog niet verschenen titel al best wat kritiek. Veel voorgaande monsters zijn niet verkrijgbaar, zelfs niet via de Poké Bank. Zo lijkt het dat alle voorgaande starter Pokémon ontbreken op de Charmander-lijn na. Charmander, Charmeleon en Charizard zitten er wél in. Bulbassaur en Squirtle dus niet. Dit resulteerde opnieuw in veel ophef waarin fans Game Freaks liefde voor Charizard bespottelijk maakte.
Kijkend van de positieve kant doe je er nu veel minder lang over om ze allemaal te vangen! De keerzijde van de medaille is dat de bekende ‘Gotta Catch’em All’ zin niet opgaat voor Sword en Shield.
Pokémon Sword en Shield verschijnen vrijdag 15 november exclusief voor Nintendo Switch. Indien je echt niet kunt wachten op jouw fysieke exemplaar organiseert Game Mania dit jaar een nachtopening op donderdag 14 november. Je kunt dus om middernacht al je game ophalen!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →