7 december 2023

Review: Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

De Nintendo Switch excelleert voor mij altijd in de party games. Mario Party en Mario Kart zijn twee van de leukste games die je gezellig met vrienden of familie kunt spelen. Zo is ook Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020. In aanloop van de Olympische Spelen van volgend jaar, komt Nintendo met een nieuwe game die draait om de Olympische Spelen en Mario, Sonic en co. Is deze game er één die we met plezier kunnen toevoegen aan het rijtje party games? Antwoord daarop lees je in onze review.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020
Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 is niet enkel een party game met een sportieve thema. Er zit een heuse story mode in de game verwerkt. Naast de vriendjes en vriendinnetjes van Mario en Sonic, zitten ook de aartsrivalen van de twee in de game. Bowser en Dr. Eggman hebben ook in deze game een snode plan om het leven van de twee helden te verzieken. Dr. Eggman heeft een spelcomputer ontwikkelt waarop de Olympische spelen van Tokio 1964 te spelen is. Maar zodra er op de aan-knop wordt gedrukt worden onze helden opgezogen in de spelcomputer, samen met Toad, Bowser en Dr. Eggman.
Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020
Eenmaal in de spelcomputer is alles weer in de 8 bit style en dit zorgt voor een leuke flashback voor de oudere gamers onder ons. Mario en Sonic moeten nu hun uiterste best doen tijdens de Olympische Spelen van Tokio in 1964. Want als ze voldoende gouden medailles hebben gewonnen, kunnen ze een uitgang vinden om uit de spelcomputer te komen. Uiteraard zullen Bowser en Dr. Eggman alles aan doen om zelf de gouden medailles te winnen. Leuke aan de storymode van Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020, er zijn diverse Toads of bordjes in het spel die je alles leert over de Olympische Spelen die in Tokio wordt gehouden. Dus als je een Toad aanspreekt kan je zo maar iets bijleren.

Mini Games genoeg

Uiteraard kan je elke sport die in de game zit los van het verhaal spelen. Dit kan je alleen of met je vrienden doen. Je kan de mini games met maximaal vier personen spelen. En daarbij is er nog best genoeg keuze. Natuurlijk zijn niet alle sporten vertegenwoordigd in de game, maar de diversiteit is prima te noemen. Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 kent drie verschillende soorten mini games. Je hebt de sporten in de stijl van 2020 en in de retro stijl van 1964 en als klap op de vuurpijl heb je nog drie droom sporten. Die droomsporten zijn eigenlijk uit de kluit gewassen versies van een aantal andere mini games.
Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020
De 2020 mini games zijn er 21 in totaal. Tel daar de drie droomsporten en de tien retro games bij op en je hebt een collectie van 34 mini games om te spelen met je vrienden. Elke mini game is leuk en goed uitgedacht. De controles zijn zo nu en dan wel wat lastig, maar ik denk dat dat meer komt omdat ik zelf de button layout van de Nintendo Switch niet zo goed ken. Zo is turnen niet een mini game voor mij waarbij je diverse knoppen combo’s moet maken.

Verdict

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 is een leuke party game die prima tussen Mario Kart en Mario Party kan staan. Je heb genoeg mini games om te spelen die allemaal verschillen in moeilijkheidsgraad. Maar ze worden nooit te moeilijk. Dat je kan schakelen tussen de hedendaags graphics en de retro graphics maakt de game super herkenbaar voor de oudere spelers. De storymode is een leuk opgezet verhaaltje die lekker weg speelt voor als je even alleen wilt spelen. Echter zodra je het verhaal uit hebt is de game gelijk een stuk minder leuk voor de solo gamer. Daarom raden we jullie enkel aan om deze game te halen als je altijd wel vrienden of familie in de buurt hebben. Nintendo heeft ook een leuke detail aan de game toegevoegd door een aantal leuke weetjes en feitjes in de game te stoppen. Hiermee kan je dingen leren over de Olympische Spelen in Tokio van zowel volgend jaar als 1964.
Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020
 

Gespeeld op de Nintendo Switch
  • 7.5/10
    Verdict - 7.5/10
7.5/10