28 mei 2024

The Call of the Wild – Official Trailer

The Call of the Wild is het nieuwe filmproject waarin Harrison Ford de hoofdrol speelt. De film is een hybride tussen een animatiefilm en een live-action film en draait om het verhaal rond de hond Buck. 20th Century Fox heeft vandaag de officiële trailer van de film op YouTube geplaatst. De film is vanaf 21 februari in de bioscoop te zien.

In 1980 verscheen het boek The Call of the Wild geschreven door Jack London. Het boek volgt het verhaal van de hond Buck, die in eerste instantie een luxe leventje leidt in Calfiornië. Buck wordt echter ontvoerd en verkocht door de tuinman en komt dan van de ene ellende in de andere terecht. Dit verandert echter als de hond ontsnapt en uiteindelijk in Alaska terecht komt. In Alaska wordt Buck opgeleid tot sledehond en ontmoet hij John Thornton (Harrison Ford). Zij zullen uiteindelijk met zijn tweeën op avontuur gaan. In 2017 werd bekendgemaakt dat 20th Century Fox bezig was met de verfilming van het boek. In 2018 werd bekendgemaakt dat Harrison Ford de rol van John zou gaan spelen. De film zal vanaf 21 februari 2020 in de bioscoop te zien zijn.

Live-action animatie film

The Call of the Wild gebruikt een interessant concept qua filmtechnieken. Het combineert namelijk de technieken van live-action en animatiefilms. Dit betekent dat een deel van de film in live-action te zien is en een deel geanimeerd is. In de trailer zien we hier al verschillende voorbeelden van. De menselijke karakters en de omgeving lijken namelijk allemaal in live-action opgenomen te zijn. De dieren zijn echter geanimeerd. Het wordt nog afwachten totdat de film gereleased is, voordat we weten wat het animatieteam allemaal voor ons in elkaar gebouwd heeft.
The Call of the Wild is vanaf 21 februari 2020 in de bioscoop te zien. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Pathé (Releasedatum op de website is 19 februari).