23 april 2024

Link onderweg naar Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2, de videogame waarin jij zelf je eigen Super Mario levels kunt bouwen en spelen wordt uitgebreid met nieuwe functies, voorwerpen en meer. We zien zelfs een ander zeer bekend Nintendo personage verschijnen, Link!

De gratis content update wordt 5 december uitgebracht voor Super Mario Maker 2, net op tijd voor pakjesavond! Een aantal langverwachte features verschijnen, een nieuwe mode en een grote verrassing!
Spike voegt zich toe tussen de bouwblokken als vijand en gooit spijkerballen naar je toe. Deze doen schade, maar kunnen ook voor interessante nieuwe parkour mogelijkheden zorgen. In een sneeuw thema worden de spijkerballen veranderd naar sneeuwballen! Pokey, de wankelende cactus worm verschijnt ook 5 december. Muntjes kunnen bevroren worden. Vuurvoorwerpen, monsters of obstakels kunnen het ijs laten smelten waardoor de munt vrijkomt. De P Blokken worden ook eindelijk toegevoegd! Het Dash Blok wordt toegevoegd aan de 3D World mode. Door hier op te springen gaat Mario tijdelijk supersnel rennen en kan hij verder en hoger springen.

De Master Sword, bekend uit de The Legend of Zelda reeks is een gloednieuwe power up die verschijnt in Super Mario Maker 2. Door dit voorwerp op te rapen veranderd Mario in Link en neemt hij al Link’s krachten over. Zo heb je een zwaard om vijanden mee te steken, pijl en boog waar je drie richtingen mee op kunt schieten en bommen om de weg vrij te maken.
Speciaal voor de speedrunners voegt Nintendo de Ninji Speedruns game mode toe. In deze mode speel je door Nintendo ontwikkelde levels en is het de bedoeling om de snelste tijd neer te zetten. De Ninji die je op heen ziet zijn ‘ghosts’ van andere spelers waar je tegen moet racen. Bekijk bovenstaande video om alle toevoegingen in werking te zien, inclusief gloednieuwe creatieve manieren om deze toe te passen!
Update 2 verschijnt 5 december gratis voor Nintendo Switch. 

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →