2019 was een goed jaar voor de RTS fan

December, de maand waarop we terug kijken naar de games van het afgelopen jaar. In de categorie Real Time Strategy Games was het een heerlijk jaar. Met name de eerste helft van het jaar was het genieten qua RTS games. Er kwamen een flink aantal grote titels uit die stuk voor stuk geweldig waren om te spelen.Vandaag lopen we die games nog even kort langs in deze jaaroverzicht.


We begonnen het jaar met de indie game Bannermen. Bannermen heeft heel veel weg van Age of Empires qua gameplay en qua looks. Alleen wat versimpeld. De game biedt voldoende uitdaging voor nieuwe spelers tot het genre RTS. De gameplay is simpel met weinig diepgang. Hierdoor kan je zonder al te veel moeite bekend raken met het genre. Voor de wat meer ervaren gamers kwam er ook genoeg uitdagende games uit. Zo zag Tropico 6 dit jaar het daglicht. In een tropische zetting speel jij de dictator van je eigen tropische eilanden. Bouw er rustig op los en onderwerp je volk aan jouw strenge maar rechtvaardige bestuur. Een heerlijke Real Time Strategy game waarbij je achter over in je stoel kan genieten van de vrolijke muziek en zomerse gameplay.

Na Tropico 6 kwam voor mij de RTS titel van het jaar: Anno 1800. De game is zo goed uitgewerkt en is uitermate schitterend. Anno keert terug naar het verleden en brengt die op een geweldige wijze tot leven. Blue Byte en Ubisoft blijven mijn favoriete uitgevers en makers van RTS titels. Met een reeks nieuwe DLC blijft Anno 1800 nog wel even op mijn PC staan. Er is genoeg content om je urenlang zoet te houden. Op de hielen voor de game of the year is dan toch wel Total War: Three Kingdoms. Total War games gaan net zolang mee als de Anno serie en bezorgen elke keer weer een top game om te spelen. Zowel je steden management als de real time field battles, Total War biedt genoeg variatie en diepgang om er vele uren aan te besteden.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation