26 mei 2024

Na Half-Life: Alyx is de beurt aan Left 4 Dead VR

Er gaan geruchten de rondte dat Half-Life: Alyx niet het enige VR project is van Valve. Left 4 Dead VR zou de volgende VR titel moeten zijn als we ValveNewsNetwork mogen geloven. Over Half-Life weten we heel binnenkort meer!

Tijdens de Game Awards zien we in ieder geval Half-Life: Alyx terugkeren, maar er lijkt meer te spelen tussen de muren van Valve Softworks. De software ontwikkelaar, waar we veel stilte rond mochten ervaren lijkt veel interesse te hebben in VR. Zo lijkt de volgende titel in de Left 4 Dead reeks ook een VR titel te zijn. Eerdere rapporten die verschenen omtrent de voort ontwikkelingen van de franchise suggereerde nog een mix tussen VR en non-VR. Is deze focus verschoven naar enkel VR?


Het Twitter account ValveNewNetwork is zogezegd je go-to guy als het aankomt op Valve nieuws, maar neem het allemaal nog maar met een korreltje zout. Wat we in ieder geval al kunnen opmaken uit Valve’s geschiedenis is dat er onheilspellende gedachtes dwalen bij het nummer 3. Tot op de dag van vandaag zijn de meest populaire franchise games van de ontwikkelaar gestopt bij nummer 2. Portal, Left 4 Dead en Half-Life. Counter Strike doet niet mee met genummerde titels heeft gebleken.
Raak jij enthousiast van Valve titels in VR, of heb je liever traditionele non-VR titels van Left 4 Dead en Half-Life? Wat mogen we precies verwachten van de zombie game in VR? Blijft het een co-op zombie shooter? We moeten helaas wachten tot we meer concrete informatie ontvangen van de gigant hemzelf. En zoals we weten, kan dat nog wel een hele tijd duren.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →