20 april 2024

Nieuwe 2K studio werkt aan volgende Bioshock game

Een nieuwe Bioshock titel is in de maak en wel bij een gloednieuwe 2K Games gamestudio. 2K kondigt de oprichting aan van Cloud Chamber. De studio is verdeeld over twee locaties. Cloud Chamber werkt aan de volgende Bioshock game.

Cloud Chamber zorgt voor de eerste 2K vestiging in Canada. Het tweede kantoor ligt gevestigd in Montréal, Québec. Het andere kantoor ligt gevestigd in het hoofdkantoor van 2K Games in San Francisco, Californië. De gloednieuwe studio is hard aan het werk aan het vervolg op de wel geprezen Bioschock-reeks.
Dat gezegd te hebben is het nog niet gelijk tijd voor slingers en confetti, want de titel is nog verre toekomstmuziek. Het persbericht meldt dat de komende jaren nog gewerkt zal worden aan dit project.

“Naarmate ons portfolio groeit, raken we telkens weer geïnspireerd door kansen om verder te investeren in onze waardevolle intellectuele eigendommen, geweldige mensen en hun collectieve langetermijnpotentieel”, aldus David Ismailer, president van 2K. “BioShock is een van de meest geliefde, bekroonde en best beoordeelde reeksen van de vorige consolegeneratie*. We kunnen niet wachten om te zien in welke richting het krachtige verhaal en de onmiskenbare first-person-shooter-gameplay gaan onder aanvoering van ons nieuwe studioteam van Cloud Chamber.”

Kelley Gilmore, een veteraan uit de industrie met zo’n 22 jaar werkervaring en meer dan 40 titels op haar naam zal de studio leiden. Zij vormt hiermee het eerste studio hoofd in de geschiedenis van 2K Games. Ze heeft bijna 20 jaar gewerkt voor Fraxis Games, een andere studio van 2K. Deze studio staat vooral bekend om Sid Meier’s Civilization en XCOM.

“We hebben Cloud Chamber opgericht om onontdekte werelden te creëren en de verhalen te schrijven die daarbij horen. We willen de grenzen verleggen van wat er mogelijk is in games”, aldus Kelley Gilmore, studiohoofd van Cloud Chamber. “Ons team gelooft in de schoonheid en kracht van diversiteit, zowel in ons personeelsbeleid als in de manier waarop we denken. We zijn een groep gamemakers met zeer veel ervaring, waaronder veel mensen die aan de wieg van BioShock stonden en verantwoordelijk zijn voor de evolutie en legendarische reputatie van de reeks. We voelen ons vereerd om deel uit te maken van de 2K-familie, als hoeders van deze onvergetelijke franchise.”

Kijk jij uit naar het vervolg in de Bioshock-reeks? Even opfrissen? check hier onze review over de Bioshock Collectie!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →