Background

Review: Final Fantasy VII Remake, Cloud is back!

Final Fantasy VII Remake

Een van de meest iconische Final Fantasy is terug. Cloud, Sephiroth, Tifa en Aerith zijn terug in een schitterende remake van Final Fantasy VII. Final Fantasy VII Remake is een lang verwachte remake die veelvuldig is uitgesteld maar eindelijk het daglicht heeft gezien. Echter is deze remake slechts een deel van de volledige game. In de eerste deel van remake maken we (opnieuw)kennis met Cloud en zijn avonturen in Midgar. Voor de rest van het verhaal moeten we helaas weer wachten, iets wat bij veel fans in de verkeerde keelgat is geschoten.

Final Fantasy VII Remake Cloud

Drieëntwintig jaar geleden maakte de wereld als eerste kennis met Cloud en zijn aartsvijand Sephiroth.  Final Fantasy VII kwam uit voor de eerste Playstation en was een groot succes. De game werd zo geliefd dat het wellicht zelfs de beste Final Fantasy is die ooit gemaakt is. In de jaren erna kwam er een film en nog een spin-off game uit voor de Playstation Vita. Achtien jaar later kwam de eerste aankondiging voor de Final Fantasy VII Remake. De game wereld en de fans ontplofte bij dit nieuws. Al snel werd het ook gelijk duidelijk dat het om een volledige remake zou gaan. De game zou opnieuw vanaf de grond af gebouwd worden. Vijf jaar later is de remake er dan. Nou ja een deel daarvan. Square Enix vond dat de game dermate groot was geworden, dat deze in delen moet uitkomen. En bij het spelen snappen we een deel waarom. Maar of dit ten goede is gekomen van de remake is nog maar af te vragen.

Cloud is back baby!

De “boomers” van de huidige game generatie kunnen het verhaal van Cloud en Sephiroth dromen. Maar de game is al ruim 2 decennia oud en zijn er complete generaties die nog nooit van Cloud hebben gehoord of alleen de verhalen hebben gehoord van de oudere broers , zusters, moeders, vaders noem maar op. Maar laten we toch voor de zekerheid het verhaal met jullie doornemen. Final Fantasy VII Remake vertelt het verhaal van Cloud Strife een ex-Soldier van Shinra Corporation. Shinra Corporation is een mega bedrijf in Midgar die de stad runt. Shinra is druk bezig met de stad van energie te voorzien door krachtcentrales te voorzien van Mako. Mako is de spirituele energie van de planeet waarop ze leven. Cloud gaat aan de slag als mercenary bij de eco-terroristen organisatie Avalanche.

Final Fantasy VII Remake Cloud en Tifa

Bij Avalanche wordt Cloud herenigd met zijn vriendin uit zijn jeugd: Tifa Lockhart. Tijdens de missies van Avalanche om het leven van Shinra Corporation moeilijk te maken, ontmoet Cloud de bloemenmeisje Aerith Gainsborough. Cloud, Aerith en Tifa raken samen verwikkeld in een strijd met Shinra Corporation en Sephiroth om het behoud van hun planeet. Wat Shinra Corporation en wie Sephiroth is ontdekken jullie allemaal in het verhaal, wanneer jullie zelf Final Fantasy VII Remake gaan spelen. Vooral voor de nieuwe spelers willen we niet te veel van het verhaal spoilen.

Gameplay van Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake heeft niet alleen een nieuwe grafische uiterlijk gekregen. Ook de gameplay heeft de nodige veranderingen gekregen ten opzichte van het origineel. De game is nu een real time fighter game geworden. De gameplay lijkt nu meer op de gameplay van de huidige generatie Final Fantasy’s. Live action fighting met de slow motion momenten wanneer je magic of items wilt gebruiken. De game kan op drie manieren gespeeld worden. Je kan de game casual spelen om meer van het verhaal te genieten en om de gevechten simpel te houden. Maar je kan ook kiezen om de game op ‘normal’ te spelen. Deze modus zorgt voor meer uitdaging in de gevechten. Daarnaast kan je ook nog in de classic modus spelen. Hierbij zullen je personages zelf aanvallen en verdedigen. Jij als speler kan dan strategisch kiezen voor spells en items die je party kan gebruiken.

Final Fantasy VII Remake Cloud en Aerith

Bij de eerste twee modi merken we op dat de camera movement nog wat te wensen overlaat. Door de live action fighting en de snelheid van je personages, zijn er momenten waarop je jezelf of de vijand compleet kwijt bent. Het locking systeem zou daar uitkomst in moeten bieden maar deze werkt niet vlekkeloos. Er zijn momenten waarop je gevechten verliest puur door een slechte camera movement of door het falen van het locking systeem. Voor de casual speler is dit niet heel erg, maar degene die de game op normal spelen kan dit nogal frustrerend zijn. Ook bij het rondlopen in Midgar zijn er momenten dat de camera tegenwerkt en je de trap op trap af gaat. Of dat je volledig de verkeerde kant op loopt. Voor een game die in stukken is gehakt en meerdere keren is uitgesteld vind ik dat dit soort kleine dingen niet kunnen. Gelukkig bederft dit niet de volledige pret van Final Fantasy VII Remake.

Final Fantasy VII Remake

Side Quests en Graphics.

De graphics van Final Fantasy VII Remake zijn schitterend. De game ziet er fantastisch uit. Of je nu aan het rondlopen bent, in gevecht bent of in een cut scene zit, de game ziet er tot in de puntjes goed verzorgd uit. We hebben geen bugs gezien met de personage of in de omgeving zelf. Je kan duidelijk zien dat er heel veel zorg in de uiterlijk van de game zit. Had je vroeger een crush op Tifa, dan zal die crush herleven nu Tifa een prachtige remake heeft gekregen. Uiteraard zijn alle personages voorzien van hun herkenbare uiterlijk zoals we die van vroeger kennen. Net zoals andere remakes of doorlopende game series, zijn de puntige pixels vervangen door vloeiende rondingen en strakke lijnen. We kunnen met zekerheid zeggen dat de dames en Cloud er schitterend uitzien in de game.

Final Fantasy VII Remake

In Final Fantasy VII Remake is er meer ruimte gegeven aan side quests. Dit is één van de reden waarom de makers de game hebben opgesplitst in meer delen. Tijdens het verhaal kan je in diverse sectoren van de stad side quests doen om je reputatie te verbeteren. Dit levert niet alleen XP en nieuwe gear op, maar ook leer je wat meer lore van de omgeving. Echter vind ik dat de side quests weinig toevoegen aan de game. Het voelt meer aan als je tijd verdoen en om je af te remmen om het originele verhaal te doorlopen. Ik had liever gewoon een compleet verhaal gezien in plaatst van dat ik mijn tijd zit te verdoen met het zoeken van katten en mensen hun rattenprobleem op te lossen. Het lijkt erop dat de side quests erin zijn gegooid omdat ze de game uit wilden brengen maar eigenlijk nog lang niet klaar zijn met het volledige verhaal. Persoonlijk had ik liever nog wat langer gewacht en de remake gespeeld op de nieuwe PlayStation in plaats van dat ik kleine probleempjes van de lokale bevolking aan het oplossen ben.

Final Fantasy VII Remake

Verdict

Final Fantasy VII Remake is een goed begin van de remake van een iconisch klassieker. Dat de game helemaal opnieuw gemaakt is, is goed te zien. De graphics van de game zijn schitterend. We kunnen blij zijn met hoe alle personages gemaakt zijn. Ook de wereld, althans Midgar, ziet er prachtig uit. De live action fighting gameplay werkt over het algemeen prima. Jammer dat er helaas camera probleempjes zijn en dat het locking systeem niet altijd goed werkt. De vrijheid om ook te kunnen kiezen voor de classic modus is een prima oplossing voor hen die zich liever bezig houden met de strategie van een gevecht. Het verhaal was drieëntwintig jaar geleden al fantastisch en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Het blijft nog altijd jammer dat de game in delen wordt uitgegeven. De side quests voelen aan als onnodig en hebben niet heel veel impact op het verhaal. Ik had liever geen side quests gezien en had liever een compleet verhaal gezien. Desondanks is de remake een fantastische game om weer terug te keren in de wereld van Cloud. Maar ook voor de nieuwe generatie is dit een geweldige game om voor het eerst kennis te maken met Cloud, Tifa, Aerith en Sephiroth.

Final Fantasy VII Remake

Gespeeld op de PlayStation 4
  • 8/10
    Verdict - 8/10
8/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation