Background

Blijf tijdens corona in beweging met videogames!

Corona videogames

Dankzij het corona virus kunnen we niet echt de deur uit. De sportschool is gesloten en fitness toestellen zijn bijna overal afgezet met lint. Hoe komen wij nu nog aan onze dagelijkse beweging?

Misschien geniet je juist van het bank hangen, maar voor de energieke kikkers onder ons die niet stil kunnen zitten, kan gamen misschien toch nog een bijdrage leveren aan die dagelijkse behoefte aan beweging. Hoe dan? Dat gaan we even voor je op een rijtje zetten!

Er zijn verschillende soorten games, voor verschillende platformen die jou in beweging kunnen houden. We gaan zelfs helemaal terug naar de Wii, want iedereen en zijn huisdier heeft dit apparaat wel in huis gehad, of ligt zelfs nog ergens stof te happen in een doos op zolder. Dankzij corona is de Wii weer helemaal in tegenwoordig! Welke games kunnen jouw helpen bij het verliezen van zweet en vet?

Just Dance

Platform: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii

Een open deur misschien, maar Just Dance is een game waarbij je danspasjes op het beeldscherm met een juist ritme moet nabootsen. Just Dance is een jaarlijks terugkerende game. Dit betekent dat je het voor het kiezen hebt. Zo goed als elk platform van de afgelopen 10 jaar heeft Just Dance games gehad. Vanwege het corona virus krijgen alle Just Dance 20 spelers een maand lang gratis Just Dance Unlimited. Hierdoor heb je toegang tot meer dan 500 liedjes om op te dansen.

Je kunt Just Dance gebruiken door middel van de camera van de Playstation of Xbox. Deze registreert vervolgens jouw beweging. Heb je geen camera? Dan kan je de mobiele app downloaden, die jouw beweging opneemt. De respectievelijke controllers voor de Nintendo consoles nemen bij deze platformen alle bewegingen op.

Just Dance Unlimited

Ring Fit Adventure

Platform: Nintendo Switch

Indien je deze nog niet in huis hebt gehaald, wordt het een lastige klus om er eentje op de kop te tikken. De succesvolle fitness titel voor de Nintendo Switch laat je sporten terwijl je een soort RPG speelt. De combinatie is enorm verfrissend. Door middel van een bovenbeenband en een pilatesring kan je verschillende oefeningen uitvoeren. Deze zijn geclassificeerd op type zoals core, armen, benen, yoga, etc. Je hebt dus een beetje in de hand wat je wilt oefenen. Dit alles gaat gepaard met een verhaallijn waarin je een door-fitness geobsedeerde draak probeert tegen te houden.

Het verhaal is niet eens half slecht en de game rekt tot in de tientallen uren door als je op een gezond tempo speelt. Zeker een titel die je qua beweging door de quarantaine trekt. Op internet zijn ontzettend veel positieve verhalen te lezen over Ring Fit Adventure. Vandaar dat de game ook erg lastig verkrijgbaar is en wordt doorverkocht voor minimaal twee keer de adviesprijs.

Ringfit Adventure

Beat Saber

Platform: Playstation 4 (PSVR), PCVR (HTC Vive, Oculus Rift, Oculus Quest)

Beat Saber is een Ritme-game waarin je blokken met je rechter- en linkerhand kapot moet slaan. In beide handen heb je een controller vast, dus je hebt Move Controllers nodig voor PSVR. De controllers hebben een bepaalde kleur en met de juiste kleur sla je de gekleurde blokken kapot. Afhankelijk van het nummer en de moeilijkheidsgraad krijg je het zwaar, of minder zwaar voor de kiezen. Dit riedeltje kennen we al van games als Guitar Hero. Ditmaal ben je echter intensief in beweging, in ieder geval met je armen. Af en toe moet je bepaalde obstakels vermijden door aan de kant te stappen. Ook over deze game zij verhalen te lezen van mensen op internet die met succes de nodige kilo’s eraf zweten met dank aan Beat Saber als hun enige vorm van beweging.

Beat Saber

Wii Fit(U)

Platform: Wii (U)

Zeg wat je wilt over Nintendo. Ze doen net alles iets anders dan andere, maar daarom houden we ook zoveel van dit maffe gamebedrijf. Het succes van Ring Fit Adventure hebben we grotendeels te danken aan de voorlopers van de fitness titels op Nintendo Wii en het lelijke eendje, de Wii U. Beide platformen hebben Wii Fit titels en je hebt er misschien wat extra onhandige randapparatuur voor nodig zoals het balans bord. Destijds was Wii Fit een groot succes en daarom zijn er verschillende nieuwe varianten van verschenen, waaronder een versie voor Wii U.

Ben jij tijdens de corona crisis met één of meerdere van deze titels aan de slag gegaan? Op welke manier blijf jij in beweging?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation