20 februari 2024

Sabrent kondigt eerste 8TB M.2 SSD aan

Sabrent Rocket Q

Sabrent kondigt een 8 Terabyte M.2 Solid State Drive aan. Dit is de eerste van haar soort en deze zal flink hoog in de prijzen liggen, maar opent daarbij wel een boel mogelijkheden voor andere SSD merken.

Er zijn genoeg 8TB drives beschikbaar op de 2.5 inch markt, maar er is nog geen enkele M.2 SSD met zoveel geheugen. De M.2 is dan ook de kleinste vorm van de SSD die te krijgen is. Zo is de M.2 SSD bijvoorbeeld kabelvrij. Net als met de andere Sabrent Rocket Q SSD’s, heeft ook deze 8TB variant de bekende NVMe technologie met een PCIe 3.0 x4 interface. Er zijn verder nog niet veel details bekend over dit nieuwe 8TB model, maar je kan er vanuit gaan dat dit componentje een verademing zou zijn voor iedere PC, zodra hij betaalbaar zal worden voor de consument.

Het zal wel nog even duren voordat de prijs flink zal dalen. De 4TB M.2 SSD van Sabrent kost momenteel nog steeds gemiddeld 750 Euro. Ga er dus vanuit dat het 8TB model ongeveer het dubbele zal gaan kosten. Samsung haar 970 EVO M.2 SSD heeft maar een max van 2TB. En deze kost ook al gauw tegen de 500 Euro. Dus het zal even duren voor de normale consument hier gebruik van zal maken.

Kijk jij uit naar meer bedrijven die 8TB M.2 SSDs gaan maken? Laat het ons weten in de reacties hier beneden of op Facebook!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →