21 april 2024

Dit is de nieuwe Playstation app

PS App

De huidige Playstation app is best een lelijk eendje, vooral in vergelijking met apps van andere consoles of clouddiensten. Gelukkig heeft Sony daar werk van gemaakt. Ze laten in een korte teaser zien hoe de app zal werken!

De huidige Playstation app is aardig onlogisch ingedeeld. De store heeft meer bugs dan Bugsnax en er zijn zelfs aparte apps voor de chat en andere elementen, die eigenlijk allemaal op 1 plek zouden moeten staan. Het lijkt er nu op dat alles onder een dakje komt te staan, is makkelijker schuilen tijdens regen.

”Connect, Disover, Control”. Dat zijn de drie woorden die de app moeten definiëren. Je kan chatten met vrienden, het nieuwste gaming nieuws ontvangen en lezen of bekijken en games downloaden naar je PS4 of PS5. Dat kan nu ook al, maar het zal allemaal simpeler gaan en onder één en dezelfde app vallen. Een aantal features zijn het bekijken wie er online is en direct spraakchats of berichten sturen naar je PSN vrienden. Je kan er een gaming sessie inplannen of naar profielen van anderen kijken.

Ook kan je er nieuwtjes lezen, pre-orderen, bladeren door de store en zo zijn ook de meldingen van uitnodigingen verbeterd. Deze krijg je nu zelfs als je telefoon in schermvergrendeling staat. Je kan games downloaden en verwijderen en een game op afstand aanzetten. De app moet nu beschikbaar zijn, maar deze zal gedurende de komende dagen uitrollen voor alle toestellen. Waar het zich vooral om draait, is het onder één dak krijgen van alle mogelijkheden die je eerder binnen meerdere apps hebt, evenals een logischere indeling en betere gebruikerservaring. Ook ziet de app er stukken beter uit.

Wat vinden jullie van de nieuwe Playstation app zoals in de trailer te zien? Laat het ons weten op Facebook! Bekijk hier de PS Plus line-up voor november 2020.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →