Background

Microsoft werkt aan Xbox App voor TV

Xbox Series X en S

Een Xbox App op je smart TV betekent dat je in de toekomst geen Xbox console nodig hebt om de nieuwste Xbox games te spelen. Zie het een beetje als Google Stadia, maar dan minder geflopt.

Microsoft is nu al hard aan het testen met cloud-gaming. De resultaten tot nu toe zijn verrassend goed. Met een zeker streepje voor op de concurrentie streeft Xbox er naar om in de nabije toekomst de Xbox ervaring op nog meer plaatsen aan te bieden. Zo verschijnt er onder andere een Xbox App voor smart TV’s waardoor je alleen nog maar een fysieke controller nodig hebt om te kunnen spelen. Heb je geen smart TV? Microsoft werkt ook aan een soort Google Chromecast, waardoor je je games overal kunt streamen.

“Xbox is working with global TV manufacturers to embed the Xbox experience directly into internet-connected televisions with no extra hardware required except a controller.”

Deze details werden bekend gemaakt in de nieuwe Xbox Wire waarin Microsoft de nabije toekomstplannen uitstippelt voor Game Pass en Game streaming. Zo kunnen fans nu al via de Game Pass app op smartphone games streamen. Daarnaast wordt het streamen naar browsers binnenkort ook voor alle Game Pass Ultimate leden beschikbaar gesteld.

Er staan nog veel meer interessante details in het nieuwsbericht. Zo probeert Microsoft ook om de All-Access bundels in meer landen beschikbaar te stellen. Hierdoor sluit je abonnementen af voor de Xbox en Game Pass Ultimate, alsof je een telefoonabonnement afsluit.

Zie jij het zitten om in de toekomst alleen nog maar met je controller de nieuwste Xbox games te spelen door middel van een Xbox App op je smart-TV? Of blijf je toch die oude vertrouwde game console aanslingeren?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation