25 februari 2024

LEC play-offs: Zaterdag MAD Lions tegen G2 Esports

LEC League of Legends

Komend weekend gaan de LEC play-offs van de summer split van start. Na een weekje pauze gaan de zes overgebleven teams strijden om de titel en de drie tickets naar Worlds 2021. Met vijf teams die zeer gewaagd zijn aan elkaar kan het wel eens de spannendste play-offs race uit de geschiedenis worden in Europa. Vrijdag speelt de nummer één van de reguliere split Rogue tegen Misfits Gaming. Zaterdag speelt de nummer twee G2 Esports tegen MAD Lions en op zondag speelt de nummer vijf Fnatic tegen Team Vitality. De eerste twee games zijn in de upper bracket waar een verlies nog niet iets uitmaakt. De laatste game is alles of niets in de lower bracket.

LEC

G2 Esports had een wat moeizamere start in de LEC summer split. Vooral in de beginweken werd er nog games verloren waarna er een reeks aan overwinningen werden behaald. Er werd een enkele keer verloren van Team Vitality en Misfits Gaming en het verloor twee keer van rivaal Fnatic. Daarentegen werd er van zowel MAD Lions als Rogue twee keer gewonnen. Met name in de laatste weken zagen we vlagen van het dominante G2 Esports wat we in de afgelopen jaren van hun zagen. Kunnen ze dit niveau vasthouden en MAD Lions verslaan voor een ticket naar Worlds 2021?

MAD Lions had net als G2 Esports een vrij lastige start in de beginweken van de LEC summer split. Overduidelijk moest het team bijkomen van MSI 2021 en dat resulteerde in wat verliespunten. Van de zes games werden vier games verloren door teams die nu in play-offs zitten. Twee van de vier games kwamen van G2 Esports wat nu hun tegenstander is in de play-offs. Desondanks zou MAD Lions aan de bak moeten gaan om hun titel te verdedigen en om een ticket naar Worlds 2021 veilig te stellen.