Background

Gamescom 2024: Echte passie met Asetek Simsports

Asetek Simsports door intheGame op gamescom

Op Gamescom 2024 heb ik de kans gekregen om met Asetek Simsports een babbeltje te houden over het bedrijf, hun visie en producten. Het nogal nieuwe maar toch al bekende merk overwint veel mensen dankzij hun passie, top kwaliteit en liefde voor het vakgebied.

Ontstaan uit liefde voor simracing en expertise uit de echte wereld, Asetek Simsports heeft in een korte tijd zichzelf weten te funderen als een van de grootste bedrijven in de simracing wereld.

Het bedrijf uit Denemarken maakt al ongeveer 2,5 jaar simrace items zoals sturen, wheelbases en pedalen. Daarvoor hebben ze voornamelijk waterkoeling producten gemaakt voor PC’s. De switch naar race peripherals kwam bij velen onverwachts maar toch heeft het bedrijf er enige ervaring mee.

Zo zijn alle simrace items zoveel mogelijk geinspireerd van het echte werk. Asetek Simsports heeft dan ook een eigen race team met een LMP3 auto die wordt bestuurd door Valdemar Eriksen, de zoon van CEO André Eriksen. Alle producten die bij Asetek vandaan komen zijn geïnspireerd door het echte werk maar ook door echte coureurs. Ook werkt het bedrijf frequent samen met F1 coureur Kevin Magnussen, met bijvoorbeeld het produceren en ontwerpen van producten. De samenwerking hiervan maken mogelijk dat de producten zo nauw mogelijk aan de realiteit zijn.

Ook zien we steeds recenter, in de digitale wereld zoals Youtube en Twitch streamers dat Asetek een merk wordt dat vaker terugkomt met voornamelijk veel lovende woorden.

Geen gimmicks maar simulatie bij Asetek Simsports

In onze babbel op gamescom is voornamelijk eruit gekomen dat het bedrijf niet uit is op het maken van gimmicks maar de consument een product wilt aanbieden dat goed werkt en de werkelijkheid nabootst. Tuurlijk doen zij ook mee met het spelletje om wat geld te maken maar dat is voor hen bijzaak. Simulatie, passie voor autosport en een top kwaliteit aan klantenservice staat bij hen op nummer één. Alles wat de simulatie breekt, ligt niet in de vizie van het Deense bedrijf.

Natuurlijk is het wel moeilijk om tussen giganten als Fanatec, MOZA, Logitech en andere mega bedrijven te knokken. Wel geloven zij erin dat, ondanks het kleine assortiment, de kwaliteit zal zegevieren. Momenteel heeft Asetek Simsports producten die in prijs/kwaliteitverhouding uitstekend zijn en voor velen een jongensdroom, wel zijn deze bedoeld voor de serieuze simracer.

Asetek Simsports bundels door inthegame.

Asetek Simsports heeft goede vooruitzichten in de komende maanden en jaren, ook zullen zij wederom te zien zijn op SimRacingExpo later dit jaar. Hier kun je uiteraard hun producten uitproberen en eventueel een babbeltje maken met een aantal mensen van het bedrijf.

Check ook onze andere artikelen over gamescom, zoals onze preview van Crimson Desert!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation