Review: Boundless

Boundless, de nieuwe game van Wonderstuck waar je je eigen verhaal kan creeëren. Een spel dat soms doet denken aan Minecraft, maar zo veel meer is. Maar toch gaf het mij een nostalgisch gevoel. In de game kan je een ontdekker zijn, indrukwekkende creaties bouwen, netwerken, rondzwerven of ruilen met medespelers. Zoals de naam doet denken, grenzeloos spelen in één van de velen werelden in het universum. Ontwikkel je eigen storyline, begin als half naakte, dakloze alien en kijk waar het spel je brengt! 

Uiterlijk van de game

Het uiterlijk van het spel Boundless is simpel en makkelijk te behappen. Het heeft, als je op de juiste planeet zit, een kleurrijke omgeving. Je hebt verschillende bomen en ook een aantal platen die je kan verzamelen. Hoe verder weg je kijkt, hoe eenvoudiger het uitzicht wordt. Loop ergens heen en zie hoe je game langzaam de omgeving verscherpt en hoe details zichtbaar worden (je computer vindt dit ook fijn, geloof mij). Het bijeen schrapen van grondstoffen werkt zoals een aantal andere vergelijkbare spellen. Je ramt er op tot het stuk is, dan verplaatst het zich naar je inventaris. Het zelfde geldt voor dieren, je rent er naar toe en begint ze agressief te slaan met je totem, een voorwerp wat je bij het begin van het spel ontvangt. Of als je verder in game bent een zwaard of iets wat er op lijkt.
Boundless
Toch is niet alles van de game simpel in graphics. Er zijn prachtige planeten te zien als het donker wordt in het spel, dit zijn planeten waar je ook naar toe kan gaan. Ik moest zeggen, ik was onder de indruk! Maar ook onder water of rondlopend over vlaktes, kleine vuurvliegjes of twinkeltjes in het water maakte het spel toch een beetje magisch. Ook hebben de ontwikkelaars goed geïnvesteerd in de muziek van het spel. Ik werd prettig verrast door goede muziek dat bij het spel paste!
Je eerste huisje is primitief. Je kent nog niet alle aspecten van het spel. Gaandeweg krijg je het in de vingers om de blokken naar jouw hand te zetten. Ook kan je in het spel je blokken schuin maken, niet meer eentonige, vierkante huisjes! Het vergt wat tijd om grondstoffen te verzamelen, maar het geeft je tijd om te bedenken hoe je je huis gaat uitbreiden of verbeteren.
Boundless

Het begin van je karakter

Je kan je eigen karakter ontwikkelen die je in-game kunt spelen! Je creëert een soort alien ras, erg creatief! Als de game begint krijg je in de lobby een uitleg van een NPC, hier ontvang je je eerste totem en kan je teleporteren naar je eerste wereld. De tutorial is lang, en ook niet altijd even duidelijk. Gelukkig geeft het spel je tips keer op keer, zodat je ze langzaam kan leren. Het spel geeft je de optie om een tip te leren, deze verschijnt dan niet opnieuw in je spel.
Je manoeuvreert je door een portaal naar je zelf gekozen plek op de beginplaneet. Ik koos voor een bewoond stuk wereld zodat ik kon kijken naar bouwwerken en andere online spelers. Vervolgens moet je een stuk land kiezen waar je een nieuw droomhuis voor jezelf gaat bouwen. Of je dit in een stad doet, dichtbij speciale monumenten in het spel of op een afgelegen plek, in de lucht, op het water, dat is allemaal aan jezelf. Het begint met het maken van een kampvuur, en zo bouw je verder naar een plekje waar jij je thuis voelt, de mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe je je land on-bebouwbaar maakt voor andere spelers was even puzzelen. Net als het eten koken en consumeren, ik ging maar een paar keer dood, van voedsel is het even uitvogelen. Maar zodra je ruwweg kunt overleven kan je beginnen met het ontdekken.
Boundless
Als je het spel speelt heb je een tal van opdrachten. Als je deze uitvoert krijg je XP, dit kan je ook verdienen door grondstoffen te verzamelen of dieren uit te moorden. Door XP te halen kan je levelen, bij ieder level krijg je een soort lootbox. Hierin zit in-game geld, meer XP, extra grondstoffen of punten. Deze punten kan je gebruiken om karaktereigenschappen van je poppetje te ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld extra leven toevoegen, zorgen dat je sneller rent en meer. Dit maakt het spelen leuk! En wees niet bang, als je dood gaat behoud je al je XP en punten.
 
Boundless

Online!

Het spel is online, dus trommel je vrienden op om samen te gaan wonen op een planeet naar keuze! Met veel beschikbare werelden en nog niet heel veel spelers is het een beetje zoeken naar sociale contacten. Maar nu het spel uit is zullen er snel veel mensen zich aansluiten en zullen de steden bruisen van mede-aliens. Kies voor een vredelievend samenzijn en open een eigen winkel. Het spel laat je ruilen, goederen voor keiharde (in-game) cash, wat wil je nog meer? Net alsof je echt in de supermarkt loopt. Of begin je een eigen clan, klaar om vijanden en nieuwelingen om te leggen. De grens bepaal jij!
In het spel kan je met elkaar chatten. Druk op enter en je kan je medespelers laten weten wie jij bent. Kan je jezelf niet genoeg uitdrukken met typen? Maak dan gebruik van de in-game uitdrukkingen om je verhaal kracht bij te zetten. Het zou leuk zijn als er ook voice-chat komt, dan kan je bijvoorbeeld je nieuwe marktkraam aanbiedingen bekend maken op de zaterdag ochtend.
Boundless

Verdict

Een game die mij lichtelijk nostalgisch liet voelen, een verfrissend nieuw uiterlijk en een bekende manier van spelen. Een leuke manier om samen met je vrienden tijd te spenderen of om nieuwe spelers te leren kennen. Ik kan zeker geloven dat mensen hier uren speelplezier aan kunnen beleven! De tutorial is wat lastig en soms een uitdaging, hier liep ik toch wel even tegen aan. Maar na een tijdje stoeien wist ik gelukkig ongeveer hoe mijn huis van mij bleef en niet zou verdwijnen en dat je eten moet klaarmaken in een kookpot. De verschillende werelden zijn ook erg leuk. Niet alle werelden zijn even vredig, er zijn ook planeten zonder zuurstof. Dit maakt het uitdagend om toch op onderzoek uit te gaan!
Ook is er een mogelijkheid om echt geld te spenderen aan het spel. Het is gelukkig niet nodig om geld te spenderen om een beter spel te maken voor jezelf. Je kan betalen om bij de speciale community te horen, hier heb je wat kleine extra’s of je kan boxen kopen met grondstoffen. Gelukkig geen levels of punten om je eigenschappen te boosten.
Pluspunten

  • Online
  • Grapics zijn vernieuwend
  • De muziek
  • Je karakter ontwikkelen

Minpunten

  • Tutorial is wat verwarrend

Gespeeld op PC
  • 7/10
    Boundless - 7/10
7/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation