15 april 2024

Nieuwe Battlefield 5 class en combat roles bekendgemaakt

Developers van DICE hielden een Reddit AMA om vragen te beantwoorden over de classes en combat roles van Battlefield 5. In die AMA werden een boel dingen losgelaten door de developers.

Battlefield heeft vrijwel altijd de vier reguliere classes; Assault, Medic, Recon en Support. In Battlefield V is het de bedoeling dat hier verandering in gaat komen. Iedere class kan twee rollen op zich pakken met unieke loadouts om bepaalde speelstijlen te laten blinken.

“The weapon restrictions sits on your class and not on the combat role,” Morell wrote. “So if you play Support and pick the machine gunner role you will be better suited to handle MMGs with the passive traits you have, but you are not limited to MMGs–you can play with any support weapons you like.” (Gamespot)

Iedere class krijgt dus 2 rollen. Assault krijgt bijvoorbeeld Light infantry en Tank Buster, deze beiden met verschillende speelstijlen. De Recon kan dan weer Sniper of Pathfinder worden, de Support dan weer Engineer of Machine Gunner. Dit zorgt voor meer immersie onder de classes en spelers. In het deploy scherm kan je ten alle tijden switchen van class of rol.

“We are looking into the ability for the Medic to choose between the medic pouch and crate within the first gadget slot, and the same thing goes for the Support–being able to choose between the ammo pouch and crate on gadget slot 1,”

Battlefield 5 lanceert op 20 november voor op de Xbox One, PS4 en PC.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →