29 mei 2024

Beste Games Van 2018: Monster Hunter World

Een nieuw initiatief van intheGame begint vanaf vandaag! Wij gaan om de zoveel dagen terug kijken naar de beste games van het jaar, vandaag beginnen we bij Monster Hunter World!

Via dit initiatief proberen wij terug te kijken naar de titels die mensen kippenvel gaven. Wij gaan terugkijken naar de lancering van deze titels, de reviews over deze games en de toekomst voor deze games. We proberen dit zo chronologisch mogelijk voor jullie waar te maken! Zet je schrap, want Monster Hunter is als eerst aan de beurt!
https://www.youtube.com/watch?v=iNmegyyecu0

Een Westers succes

Monster Hunter is een franchise ontstaan in het mooie Aziatische gedeelte van ons planeetje. De game bleef altijd trouw aan Nintendo en Sony, maar het laatste deel is zelfs op de PC en Xbox One te spelen! World is zelfs voor het eerst in een lange tijd niet op een Nintendo console te spelen, daarvoor kwam wel Monster Hunter Generations in de plaats. Monster Hunter World lanceerde in januari dit jaar en is daarbij één van de eerste titels met een hoog cijfer die dit jaar uit kwam. De game krijgt gemiddeld een 9 als cijfer en valt daarmee onder de beste titels van dit jaar, met meerdere nominaties op The Game Awards van dien. Van het Oosten naar het Westen en daar voorbij…
World lanceerde met een grote fan-base en was heel toegankelijk voor nieuwe fans, de game kreeg veel loof en had op Steam een aantal hoge pieken van tegelijk-spelende gamers. De game lanceerde pas in augustus dit jaar op Windows en bereikte een piek van 329.000 spelers tegelijkertijd.
 

True to the franchise

Monster Hunter World is een game die echt bij zijn franchise past, de gameplay is vanouds en de wapens en speelstijlen zijn net zo tactisch en ’traag’ als dat wij gewend zijn! De game is vooral op grafisch gebied verbeterd en ziet er tip-top uit. Ook op de computer is er geen RPG die zo lekker loopt als deze. Ditzelfde geld voor de multiplayer…

”Ben je begonnen aan een gevecht en blijkt het monster te moeilijk? Je bezit nu de mogelijkheid om een SOS signal af te vuren waarop andere spelers dan weer kunnen reageren om je zo te komen helpen. Dit levert vaak veel spannendere gevechten op omdat je als team een strategie kunt verzinnen.
de Monster Hunter World community is er dan ook eentje die ontzettend toegankelijk is. Op de dag van release schoten er meerdere Facebook groepen en Discord communities uit de grond om nieuwe spelers te helpen met de game. Op dit gebied is Monster Hunter World alles wat Destiny 2 had moeten zijn.”
Nicholas North

De toekomst

Tijdens The Game Awards 2018 kwamen de beste games van het jaar aan bod! Monster Hunter was er daar dan ook een grote naam in. De game zit op Steam nu nog op pieken van 120.000 spelers tegelijkertijd en met een grootse nieuwe aankomende update, wordt dit er alleen maar beter op! Update? Ja, Iceborn zal in de loop van 2019 ergens verschijnen, dit zal waarschijnlijk pas in de herfst zijn. In die tussentijd zullen er genoeg content-drops, crossovers en andere updates verschijnen. Bekijk de trailer voor Iceborn hierboven!
Heb jij Monster Hunter World gespeeld? Laats ons weten wat jij van de game vond in de reacties hier beneden! Wij zijn altijd benieuwd naar jouw mening.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →