19 april 2024

Esports: Vooruitblik op week 7 in de LEC

De strijd om de play offs is in volle gang in de LEC. Nog zeven teams vechten om de laatste vijf play offs plekken. Hoewel er nog twee teams zijn die nog in aanmerking komen voor de play offs, staan zij dermate achter dat het vrij wel onmogelijk is om bij de eerste zes te komen. G2 Esports is reeds al geplaatst voor de play offs. Welke andere teams kunnen zich bij G2 Esports voegen?

Vitality , Schalke 04, Splyce, SK Gaming, Origen , Misfits Gaming en Fnatic zijn allemaal nog in de strijd voor play offs in de LEC. Fnatic is het verste weg, maar ziet er na vorige week sterk uit om de play offs te halen. Dit weekend spelen ze tegen Schalke 04 en Rogue. Rogue is één van de teams dat geen misstap meer mogen maken. Hoewel ze beter zijn gaan spelen, zijn ze waarschijnlijk een maatje te klein voor Fnatic. Schalke 04 daarentegen staat op gedeelde derde plek met Splyce. Maar Schalke 04 had een slechte week. Beide games gingen verloren en waren ze uit vorm. Kan Schalke 04 zich herstellen na vorige week, of pakken ze weer een verlies op?
Verder zien we het treffen tussen Vitality en Origen. Origen verantwoordelijk voor de enige verliespunt van G2 Esports wil zich al te graag bewijzen. Origen speelt daarnaast ook tegen Splyce die één punt boven hun staan. Vitality speelt nog een game tegen Misfits Gaming die eindelijk weer begonnen zijn met games winnen. Kan Misfits Gaming tegen Vitality en exceL Esports hun winstreak in de LEC vergroten? SK Gaming tot slot speelt tegen G2 Esports en exceL Esports.

Speelweek 7:

Origen Splyce
exceL Esports SK Gaming
Misfits Gaming Vitality
Rogue G2 Esports
Fnatic Schalke 04
G2 Esports SK Gaming
Schalke 04 Splyce
Rogue Fnatic
Misfits Gaming exceL Esports
Vitality Origen

Voor de huidige stand van zaken in de LEC en de uitslagen van vorige week, klik hier!