15 april 2024

Gio Corsi verlaat het Playstation team

Gio Corsi #BuildingTheList verlaat het Playstation team als Head of Global Second Party Games. De beste man stond vanaf het begin sterk in zijn schoenen als het aankwam op de beste handheld spelcomputer. De Playstation Vita. Een aantal hoogtepunten hebben we mogen zien tijdens E3.

Indien je die ene persconferentie show nog kunt herinneren waar er een man op het podium verscheen die een hele lijst aan nieuwe Playstation games aankondigde, die óók verschenen voor Vita. Dan is het Gio Corsi geweest. De bekende terugkerende zin ‘and Vita’ blijft ons nog jaren bij.
Het voelt een beetje als een laatste virtuele spijker die de doodskist van de Playstation Vita dicht timmert. Alhoewel het apparaatje al jaren geleden zijn laatste adem uitblies is er één persoon geweest die in ieder geval nooit wist van opgeven. Nu is deze persoon weg en zo is de enige vorm van enthousiasme voor de Playstation Vita verdwenen.


Gio Corsi neemt de tijd om op Twitter hoogst persoonlijk een aantal bekende figuren uit de Playstation scene te bedanken voor de fijne samenwerking. Gio geeft aan niet de industrie te verlaten. Wél zal hij eerst een welverdiende pauze nemen voordat hij aan de slag gaat met zijn volgende avontuur. Nog even oude herinneringen ophalen? Bekijk de beste man hier in actie rond 38 minuten:

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →