23 april 2024

Modders voegen ontbrekende Pokémon toe aan Sword en Shield

Als ontwikkelaars het niet doen, dan doet de modding community het wel. We hebben ontelbare voorbeelden gezien bij bekende RPG franchises zoals Fallout en The Elder Scrolls, maar de Pokémon RPG op Nintendo Switch schiet ook hier en daar wat te kort.

Modders nemen de touwtjes zelf in handen door ontbrekende Pokémon toe te voegen aan de nieuwste Pokémon titels die zijn verschenen voor de Nintendo Switch. In enkele voorbeelden zien we al dat de Pokémon Omastar, welke niet te vinden is in Sword en Shield, toegevoegd werd door een modder. Hij gaf toe dat het niet zo ingewikkeld was, maar wel lastig wordt om alles perfect te krijgen. Het model uit Let’s Go werd gebruikt voor deze demonstratie. Uiteraard zal dit hetzelfde resultaat geven zodra bijvoorbeeld Sun en Moon modellen worden gebruikt.


Hij heeft zelf geen aanpassingen gedaan aan het model, in zijn Tweets legt hij ook een beetje uit hoe hij het gedaan heeft.
Gaat dit nog een staartje krijgen denk je? Dus, gaan we in de toekomst een aangepaste versie zien van Sword en Shield waar wél alle Pokémon beschikbaar zijn? Het zal een hoop werk kosten, maar dan heb je wel de aantal nodige uurtjes om je Dex te voltooien!
Ben jij al aan de slag gegaan met de achtste generatie? Welke Pokémon mis jij dit keer?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →