19 april 2024

De beste games van 2019 volgens ons (deel 1)

De Sint heeft het land verlaten en ondertussen maken we ons op voor de komst van de Kerstman. Langzaam komt 2020 dichterbij. In het komende jaar gaan we de nieuwe generatie game consoles ontmoeten. Maar voor het zover is, blikken we terug op de beste games die wij van intheGame hebben gereviewd. We hebben er maar liefst 18 geteld die een 9 of hoger hebben gekregen. We nemen jullie in een vogelvlucht mee langs al deze prachtige games. Vandaag kijken we naar de eerste 9 games die een 9 of hoger hebben gekregen.


Laten we beginnen met de indie games. Trover Saves the Universe is een grappige VR game van de makers van Rick en Morty. Trovor saves the Universe is een must-have als je fan bent van schuine grove humor en een WTF-momentje wel kunt waarderen zo’n iedere vijf minuten. Wij gaven de game een 9. Blasphemous is nog een indie game die een 9 wist te scoren. Blasphemous is een fast-paced, maar own-paced action platformer die je lang bij zal blijven. Een must have voor alle Metroidvania of Souls-like liefhebbers. Wat ook nog goed was voor bijna twee tienen, zijn de volgende twee remakes. Resident Evil 2 kwam begin van het jaar uit en kreeg van ons een 9.5. Enkele maanden later kwam de remake van Kingdom Hearts uit. Kingdom Hearts 1.5 en 2.5 waren zo geweldig dat we die games hebben beloond met een 10.
Mr X Re2
We lazen hierboven al over een VR game die een 9 kreeg, we hebben echter nog een VR game een 9 gegeven. Blood and Truth is een meer traditionele actiefilm/game ervaring en dat doet deze erg goed. Met genoeg interactie, toffe karakters en de heerlijke Britse woordenwisselingen zorgt deze game voor een aantal met actie gevulde VR uren. Van de MMO games was alleen de DLC van Elder Scrolls Online, Elsweyr, goed voor een 9. Hetzelfde geldt voor de vele RTS games die dit jaar zijn uitgekomen. Anno 1800 stak met kop en schouders boven de rest uit met een 9(video review van Anno 1800). Dragon Quest games werden dit jaar goed door ons ontvangen. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age en Dragon Quest Builders 2 werden beide beloond met een 9.
Elsweyr