19 april 2024

Is Demon’s Souls Remake een Playstation 5 launch game?

demon's souls

Tijdens de Playstation 5 presentatie werd de langverwachte remake van Demon’s Souls getoond. Geen datum, geen jaar, enkel een trailer. Onlangs werd de game voorzien van een leeftijdsrating in Korea. Wat kan dit betekenen?

De enige andere game die voorzien is van een rating in Korea voor Playstation 5 is Spider-Man: Miles Morales. We weten al dat deze game gelijktijdig met de Playstation 5 verschijnt. Houdt deze rating in dat we ook Demon’s Souls zien met de lancering van de Playstation 5, of in ieder geval dit jaar nog? Volgens bepaalde personen in de industrie is het doel altijd al geweest om Demon’s Souls beschikbaar te stellen rondom de lancering. Alhoewel de pandemie roet in het plan gegooid kan hebben.

De rating in Korea is vergelijkbaar met onze Pegi rating in Europa. Een instantie bepaalt voor welke leeftijdscategorie de game geschikt is. 13 augustus werd de game dus voorzien van zo’n rating in Korea. Wat Playstation games betreft gebeurt dit in Korea altijd maar een paar maanden vóór de release van de game.

Zo werden bijna alle grote Playstation titels zo’n 2 tot 3 maanden vóór release voorzien van en rating. Aangezien we nu in de achtste maand zitten en gokken op een release van de Playstation 5 in november, zijn dat inderdaad nog 3 maanden. Betekent dit dat we in ieder geval dit jaar al met minimaal twee grote titels aan de slag mogen op de Playstation 5? Spider-Man: Miles Morales en Demon’s Souls?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →