7 december 2022

Laatste weekend reguliere spring split voor de LEC

LEC League of Legends

Komend weekend wordt de reguliere spring split van de LEC afgesloten met een super weekend. De laatste drie games worden dan vanaf morgenavond tot en met zondagavond gespeeld. Drie teams zijn al verzekerd van play-offs. Drie tickets naar de play-offs zijn nog onbeslist. Zes teams zijn nog in de race om één van die laatste drie tickets te bemachtigen. Fnatic, SK Gaming, Misfits Gaming, Schalke 04, Excel en Team Vitality maken nog kans. Wie van deze zes teams voegen zich bij G2 Esports, Rogue en MAD Lions voor de volgende ronde?

De zes teams die nog strijden om een play-offs ticket in de LEC beginnen morgenavond hun jacht. Van deze zes teams staan SK Gaming en Fnatic er het beste voor. Met een enkele winst is het genoeg voor deze twee teams om door te gaan naar de play-offs. Fnatic treft twee andere teams die strijden om de play-offs en Rogue dat vecht om terug aan kop te komen. SK Gaming neemt het ook op tegen Rogue maar ze moeten ook nog tegen G2 Esports. Daarentegen spelen ze ook nog een game tegen het uitgeschakelde Astralis. Misfits Gaming loop twee punten achter op SK Gaming en drie punten op Fnatic. Misfits Gaming krijgt Fnatic, MAD Lions en Team Vitality voor hun kiezen. Twee concurrenten en een team dat nog kan proberen om de tweede plek te bereiken.

Schalke 04 deelt de zesde plek in de LEC met Misfits Gaming. Zij lopen één punt voor op Excel en twee punten voor op Team Vitality. Tegen deze twee teams spelen ze komend weekend en ze nemen het ook nog op tegen Fnatic. Winst op hun achtervolgers zou kunnen helpen om zesde play-offs ticket binnen te halen. Voor Excel lijkt het een moeilijke opgave te worden. Net als SK Gaming nemen zij het op tegen Rogue en G2 Esports. En voor hun derde game spelen zij tegen Schalke 04. Team Vitality is de team met de minste kansen op de volgende ronde. Met twee punten achterstand op de zesde plek, kan een enkele verlies al fataal voor ze zijn. Team Vitality neemt het op tegen Astralis, Schalke 04 en Misfits Gaming.