24 februari 2024

Apex Legends vanaf vandaag op PlayStation 5 en Series X

Apex Legends PlayStation 5

Apex Legends, de Battle Royale shooter van Respawn Entertainment schiet vandaag vrolijk verder op PlayStation 5 en Xbox Series X. De Next-gen update is beschikbaar.

Xbox spelers hoeven geen extra stappen te ondernemen om te genieten van de Next-gen features van Apex Legends op Series X. Middels Smart Delivery kiest jouw Series X automatisch voor de geoptimaliseerde versie. Je moet wel eerst nog even de update downloaden.

PlayStation 5 spelers kunnen aan de slag met de PS5-versie door via de drie puntjes op de PS4-versie te klikken en dan de PS5-versie te selecteren. Deze zal dan gedownload worden. De PS4-versie kan je na afloop verwijderen uit je bibliotheek.

Wat zijn de next-gen benefits?

Met Apex Legends op Next Gen wordt het allemaal iets vloeiender en scherper als we de officiële communicatie mogen geloven. Voor zowel Xbox Series X als PlayStation 5 geldt het volgende:

  • Speel in 4K resolutie
  • volledige 60HZ gameplay
  • HDR
  • Shadow maps voorzien van hogere resolutie
  • Meer detail zichtbaar in de verte

Xbox Series S spelers plukken alleen de vruchten van puntje 2 en 3 mee.

De aankomende dagen wordt het nog even spannend om te zien of er voor- en nadelen zitten ingebakken in de Next-Gen versies. Waar we verschillende versies van dezelfde competitieve multiplayer game zien, komt dat nog wel eens met wat haken en ogen. Kunnen we ons nog herinneren dat spelers massaal de foilage instelling op lowest zette in PUBG zodat spelers makkelijker te zien waren tussen het gras en rieten velden?

Vooral het laatste puntje kan een interessant discussiepunt zijn. Betekent meer detail in de verte dat andere spelers misschien iets minder snel opvallen? De aankomende dagen zal dit wel uitgebreid besproken worden.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →