19 april 2024

Update: Nieuwe Assassin’s Creed speelt zich wellicht af in het 15e-eeuwse Azteken tijdperk

Azteekse Assassin's Creed

Elk jaar verschijnt er wel een nieuwe lek omtrent Assassin’s Creed. De bijna 15 jaar oude franchise waar je achter tempeliers mag jagen is ondertussen de meest gelekte franchise ooit

Update: Zoals ik gister al vermelde was Jason Schreier meestal degene die een primeur heeft als het gaat om Assassin’s Creed leaks. Hij was het er dan ook niet mee eens dat iemand dacht het beter te weten en laat iedereen weten dat dit gerucht vals is. Wel deelt hij dat Rift en Infinity inderdaad de volgende games gaan worden en met name dat Infinity minimaal 2 grote tijdperken zal bevatten. Welke dit zijn verteld hij niet maar het Azteekse tijdperk is niet tot zover niet aanwezig in de live service titel.

Orgineel bericht: Je zou verwachten dat Jason Schreier (de bekende voormalig Kotaku journalist) weer de setting zou delen zoals hij standaard elk jaar doet maar deze keer komt het nieuws vanuit een andere hoek. Insider Jeremy Penter die onder andere bekend is van zijn Youtube kanaal ACG deelt een cryptische tweet die zegt “De volgende AC game speelt zich af tijdens het Azteekse tijdperk”. Meer informatie wordt er niet gegeven neem dit nieuws daarom dus met een flinke bak zout.

Het Azteken tijdperk heeft zijn oorsprong in Centraal Mexico en dit duurde van het jaar 1300 tot 1521. Assassin’s van deze streek zijn echter geen vreemde aangezien we in  Assassin’s Creed IV: Black Flag al een groep Mayaanse Assassin’s tegen kwamen.

Sinds Assassin’s Creed: Origins is de franchise meer de oudheid en mythologische kant op aan het gaan. Dit zou erg goed passen bij dit tijdperk aangezien de Azteken een heel legio aan verschillende goden hadden. Wat de Azteken ook uniek maakte was hun radicale gedachtes. Ze stonden er namelijk om bekend om hun mensen op te offeren om de goden tevreden te stellen. Verder stonden Azteekse krijgers bekend om hun uniek ogende pantsers.

Assassin's Creed Fan Art: https://www.artstation.com/artwork/B1Dqzl
Fan Art Maxime Defoulny: https://www.artstation.com/artwork/B1Dqzl

Dit jaar viert de franchise dus zijn 15de verjaardag. Om dit te vieren is er oplopend naar September een reeks aan marketing om het 15 jarig bestaan te vieren. Echter is er ook al bekend gemaakt dat in September de toekomst van de franchise bekend gemaakt gaat worden. Op Zaterdag 10 September vind er een Ubisoft Forward event plaats. De kans is groot dat we hier meer te weten zullen komen over de verschillende AC games die in development zijn. 2 van die projecten zijn al bekend. Wellicht de grootste is  Assassin’s Creed: Infinity dit wordt de live-service variant, wellicht zijn de Azteken hier een gedeelte van. De 2de titel die volgens de geruchten in ontwikkeling is zou dit jaar al uit moeten komen, namelijk Assassin’s Creed: Rift. In Rift speel je met Basim Ibn Ishaq die je wellicht nog kent van Assassin’s Creed: Valhalla. De game zou zich afspelen in Baghad, Irak.

Basim Ibn Ishaq in Assassin's Creed: Valhalla
Basim Ibn Ishaq in Assassin’s Creed: Valhalla

Kijk jij uit naar de aankomende Assassin’s Creed games, of ben je de franchise ondertussen al helemaal zat? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →