Background

Metro Awakening VR verschijnt op 7 november 2024

Metro Awakening VR

Metro Awakening VR is dé volgende grote titel in de Metro franchise en deze komt exclusief naar Virtual Reality headsets. De game verschijnt op 7 november 2024 op de PlayStation VR2, Meta Quest 2 en 3, Steam VR en Viveport. Met de Deluxe Edition krijg je 2 dagen eerder toegang.

Tijdens de State of Play van 25 september 2025 laten Plaion en Sony nieuwe beelden zien van Metro Awakening VR, draaiend op de PlayStation VR2 headset. De game speelt zich uiteraard af in het geweldige Metro universum. Het verhaal is geschreven door Dmitry Glukhovsky en verkent het verhaal achter één van de belangrijkste personages uit de franchise. Check de nieuwste beelden hier beneden.

Je kunt de game nu al vooruit bestellen op de PlayStation 5, Meta en Steam in zowel de standaard uitgave als de Deluxe Edition. De Viveport versies zijn pas vanaf 7 november beschikbaar. Hier geldt dus geen 48-uur vroege toegang voor de Deluxe Edition. Fans die de game in de Deluxe uitgave nu al vooruit willen bestellen op de PS5, Steam of Meta krijgen 10% korting en mogen dus al op 5 november aan de slag.

Metro Awakening VR is een prequel op Metro 2033 en is een losstaand verhaal. Je hebt dus geen kennis nodig van de andere games om van deze te kunnen genieten, al geeft het je wellicht meer context.

“De Metro-serie draait niet alleen om overleven, het gaat ook over de krachtige verhalen die uit die wereld ontstaan. Door samen te werken met Dmitry hebben we echt iets speciaals ontwikkeld; een diep persoonlijk verhaal dat zowel oude fans als nieuwkomers zal aanspreken”, zegt Martin de Ronde, Game and Creative Director bij Vertigo Games

Metro Awakening VR Deluxe of Standaard

De standaard editie van de game kost €39,99 en met de vooruitbestelling krijg je een Field Medic Pack met daarin een backpack skin, geluk hangertje, backpack patch en een skin voor je handschoenen. Wat we hier uit kunnen afleiden is dat je je rugtas, ondanks deze normaal op je rug zit, vaker in beeld zult zien.

De Deluxe editie van de game kost €49,99 en geeft je dus 48 uur eerder toegang. Je krijgt ook de Field Medic Pack, maar ook de Nosalis Backpack met wederom andere skins voor je rugzak, handschoenen, patch en hangertje.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation