15 april 2024

eSports: Goed begin voor Europa op Worlds 2018

League of Legends Worlds 2018 Championship is in volle gang. Gisteren werden de eerste games gespeeld in de groepen A, B en C. Voor Europa kwamen er twee van de drie teams in actie. G2 Esports nam het op tegen de Koreaanse Afreeca Freecs. Team Vitality mocht ook tegen een Koreaanse team en tevens de huidige Worlds Champions: Gen. G.

Op papier waren beide teams uit Europa de underdog tegen de groot machten uit Korea.  Korea één van de sterkste regio’s die mee doen aan Worlds 2018, zijn al vijf jaar lang titel houder. Ook dit jaar zijn de drie teams uit Korea weer favorieten voor de titel. Maar onze teams uit Europa lieten gisteren zien dat we hier in het westen het spelletje ook goed kunnen spelen. G2 Esports begon wat stroef aan de game en leek op weg de game te verliezen. Maar door een fantastische comeback die mede mogelijk werd gemaakt door Hjarnan(ADC) en Wunder(Top) wisten ze de tij te keren. Hjarnan deed solo genoeg damage tegen de champions van Afreeca Freecs. Wunder hield zich consequent vast aan het pushen van lanes. Niemand van Afreeca Freecs kon Wunder daarin stoppen. De eerste klap aan Korea was uitgedeeld.
In de laatste game van de dag stond Team Vitality tegenover regerend kampioen Gen. G. Deze match up was verre van mogelijk om te winnen voor Team Vitality. Maar de eerder winst van G2 kon voor Vitality wellicht de vertrouwen hebben gegeven om voluit te gaan tegen Gen. G. Vitality werd echter op macro weggespeeld door Gen. G. Maar door een goede turnaround van Jiizuke(Mid) en constante dreiging kwam Vitality terug in de game. Uit eindelijk door een brilliante backdoor actie van Jiizuke en Atilla wisten ze de Nexus te slopen en de winst binnen te halen.
Twee raken klappen van Europa aan Korea. Vanmiddag zal de derde team van Europa in actie komen. Fnatic speelt dan hun eerste game tegen 100Thieves.