19 april 2024

Xbox Games with Gold voor januari 2019

De eerste Games with Gold van 2019 zijn door Microsoft bekend gemaakt. En met de games die we mogen verwachten gaan we direct goed het jaar in.

De eerste Xbox One game die gratis voor Xbox Live Gold members is te downloaden is Celeste. Als deze naam je nog vers in het geheugen ligt, kan dat goed kloppen. Celeste is namelijk een van de indie hits van 2018. In deze puzzel-platformer speel als Madeline en moet je door middel van verschillende moves een berg beklimmen. Je dient met deze moves diverse ‘puzzels’ oplossen. De game heeft een prachtige retro art stijl die verschillende stijlen, elementen en effecten samenvoegt tot een schitterend geheel. En geloof ons, de game is zeker het proberen waard. Vooral fans van Super Meat Boy zullen zich hier direct thuis voelen. Celeste is te downloaden van 1 t/m 31 januari 2019.
games with gold
De tweede game die we gratis met Games with Gold mogen binnenhalen is WRC 6. Deze rally game gooit niet de allerhoogste ogen onder de hardcore racers, maar is wel beter te spelen door een breder publiek. WRC 6 heeft ook iets wat nog maar weinig games tegenwoordig bieden: Splitscreen multiplayer. Wat is er verder nog over rally te vertellen? Gewoon lekker scheuren en driften door modder, zand en over het asfalt. Verder biedt het races in de nacht, door de mist en kun je tevens je band lek rijden. Yay! WRC 6 is van 16 januari t/m 15 februari 2019 te downloaden.
games with gold

Xbox 360

De eerste game die Games with Gold in januari voor Xbox 360 zal bieden is Lara Croft and the Guardian of Light. Deze actie-puzzel game is gericht op co-op, maar is ook alleen te spelen. Puzzels oplossen en legers van undead verslaan is natuurlijk wel leuker samen met iemand anders op de bank. Lara Croft and the Guardian of Light is van 1 t/m 15 januari te downloaden.
games with gold
De tweede Xbox 360 game van januari 2019 is Far Cry 2. Waar de eerste Far Cry het idee van de serie is gestart, is Far Cry 2 pas de echte grondlegger van de moderne Far Cry formule. Maar pas echter op, deze game is een stuk lastiger dan de latere delen. Je hebt malaria opgelopen waarvan je door de hele game de symptomen in de gaten moet houden, en als je je wapens niet goed onderhoudt, kunnen ze zomaar tijdens een gevecht vastlopen of uit elkaar knallen. Dit geldt des te meer voor wapens die je op het slagveld oppakt. Far Cry 2 moet je zeker eens gespeeld hebben, vooral als je Far Cry fan bent. Maar houdt rekening met veel heen en weer rijden, maar vooral veel oranje en bruin. Far Cry 2 is te downloaden van 16 t/m 31 januari.

Om de games gratis te downloaden heb je een actief Xbox Live Gold abonnement nodig. Zowel Lara Croft and the Guardian of Light als Far Cry 2 zijn speelbaar op Xbox 360 èn Xbox One, en blijven ook eigendom na aflopen van Xbox Live Gold.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →