25 mei 2024

Esports: Team Liquid wint de finale van de LCS

Afgelopen weekend was het tijd voor de finale van de LCS. In de finale stonden Team Liquid en TSM. In een zinderende finale wist Team Liquid opnieuw de LCS te winnen. Maar Team Liquid moest wel diep gaan tegen TSM om de winst te behalen.

Saint Louis, MO – April 13: — during the 2019 League of Legends Championship Series Spring Finals at Chaifetz Arena on April 13, 2019 in Saint Louis, Missouri. (Photo by Tina Jo/Riot Games)
Vooraf wisten we al dat deze finale in de LCS één van formaat zou zijn. Maar dat Team Liquid een reverse sweep moest doen konden we vooraf niet voorspellen. TSM en Team Liquid gaven alles in de vijf games durende serie. Elke game was spannend tot een nexus werd vernietigd. TSM begon de serie sterk en wist na een leuke game de winst binnen te halen. In game twee was het niet veel anders. Beide teams waren continue aan elkaar gewaagd. Maar ook hier trok TSM aan het langste eind.
Saint Louis, MO – April 13: — during the 2019 League of Legends Championship Series Spring Finals at Chaifetz Arena on April 13, 2019 in Saint Louis, Missouri. (Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games)
Met een 2-0 achterstand leek Team Liquid zonder een game te winnen de finale te verliezen. Maar niets was minder waar. Team Liquid rechtte zijn rug en begon aan een inhaalrace. Game drie werd gewonnen van TSM. Met nog één matchpoint te gaan zagen we de zenuwen toenemen bij TSM. Dit kwam het team niet ten goede. Team Liquid stormde door in de finale en wist ook de vierde game te winnen.
Saint Louis, MO – April 13: — during the 2019 League of Legends Championship Series Spring Finals at Chaifetz Arena on April 13, 2019 in Saint Louis, Missouri. (Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games)

Silver scrapes

In de silver scrapes en game nummer vijf was de sensatie helemaal compleet. TSM leek weer wakker te zijn en gingen vol voor de titel. Team Liquid die nu twee games weer hadden gewonnen lieten zich niet kennen in de beslissende game. De laatste game was een perfecte afspiegeling van de hele finale. De game ging over en weer en de fans zaten op het randje van hun stoel. Maar na een zinderende team fight wist Team Liquid de reverse sweep te voltooien. Voor derde keer op rij wint Team Liquid de LCS. Zij zullen Noord Amerika vertegenwoordigen tijdens de MSI!
Met dank aan Riot Games voor het maken van de schitterende foto’s die in dit artikel staan.