14 april 2024

Meer over The Outer Worlds

In een bedrijfskolonie die aan de verste uithoeken van de melkweg op instorten staat, ben jij de ongeplande variabel. Welke weg kies jij?

Private Division en Obsidian Entertainment hebben vannacht tijdens The Game Awards The Outer Worlds aangekondigd. Co-game regisseurs Tim Cain en Leonard Boyarsky, oorspronkelijke makers van Fallout, zijn herenigd voor deze nieuwe single-player RPG van het gerenommeerde team van Obsidian, ontwikkelaars van Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic II, South Park : The Stick of Truth en the Pillars of Eternity franchise. The Outer Worlds zal ergens in 2019 uitkomen.

In The Outer Worlds ontwaak je uit hibernation op een kolonistenschip dat verloren is gegaan onderweg naar zijn bestemming aan de rand van de melkweg. Je vind jezelf temidden van een diepe samenzwering die dreigt de kolonie te vernietigen. Terwijl je de verste uithoeken van de ruimte exploreert en verschillende facties tegenkomt, die allemaal strijden om macht. Zal het personage dat je besluit te worden bepalen hoe dit spelersgestuurde verhaal zich ontvouwt.
The Outer Worlds

“It’s great to be working with Tim again. It’s rare to find a co-creator who compliments your skill set so well. Tim’s great at the things I’m not and vice versa,” zei Leonard Boyarsky, co-game director bij Obsidian. “But what we both seem to have a knack for is making in-depth single-player RPGs where the player can define their character and play the game any way they choose.”
“There’s something very special about the combination of my lighter humor and Leonard’s darker take on things. It affects everything in the game – the setting, the characters, the dialogs,” voegde Tim Cain toe, co-game director bij Obsidian. “Plus, we have a great team here at Obsidian. And we’re making sure The Outer Worlds delivers what players want from a new RPG universe.”
“Obsidian’s pedigree in creating excellent single-player RPGs that empower meaningful player agency in combination with the characteristic dark humor of Tim and Leonard is second to none,” zei Michael Worosz, SVP en hoofd Private Division. “With The Outer Worlds, the team is crafting an incredible new sci-fi RPG that celebrates the world-building and player-driven storytelling the studio is known for in fresh and exciting ways.”