29 februari 2024

Review: Forged of Blood

Forged of Blood is een nieuwe RTS titel die vandaag is uitgekomen. In deze nieuwe RTS titel neem je de rol aan van prins Tavias Caenican en prins Leivan Caenican. Deze game is in grote lijnen te vergelijken met de Total War franchise. Echter ligt de nadruk meer op het verhaal rondom de twee prinsen dan om de gevechten en het landje pik gedeelte.


Het verhaal neemt ons mee naar de belegering van de stad waar je twee prinsen wonen. In een laatste poging probeert de vader en koning van de prinsen zolang mogelijk stand te houden. Hiermee rekt hij tijd voor zijn zonen om te ontsnappen en te vluchten naar een veilige gebied. Het lukt de koning om genoeg tijd te geven voor de zonen om te ontsnappen. Echter kost dit zijn leven. Tijdens dit gevecht, wat tevens de tutorial is, begint Forged of Blood. Na de tutorial neem je de controle over de beide prinsen.
Op de vlucht leidt je de beide prinsen langs diverse gevaren naar het oude kasteel Genevan. Hier willen de beide prinsen wraak en beginnen ze met het vormen van hun leger om hun verloren land terug te pakken. Prins Leivan Caenican wordt gekroond tot Koning terwijl de andere prins de leiding neemt over het leger. Vanaf dit moment zul je voornamelijk met Prins Tavias Caenican spelen. Lukt het jou om het land terug te pakken van de binnenvallers?

Gameplay

Forged of Blood is in drie delen op te splitsen: Gevechten, Map beweging en karakterisering van je leger eenheden. Uniek aan deze game is het karakterisering van je leger. Naast dat je moet zorgen dat je personage overleeft, kan je zelf volledig bepalen wat voor eenheid je personage of soldaat wordt. Je krijgt van de game volledig de vrije hand om te bepalen wat een ieder wordt. Je kan kiezen uit tien verschillende wapens waarmee je personage kan uitrusten en in kan laten ontwikkelen. Daarnaast kan je ook nog een secundaire wapen kiezen waarmee je on the fly kan aanpassen tijdens de gevechten.
De gevechten in Forged of Blood zijn turn based. Elke personage krijgt zijn beurt om te verplaatsen of om aan te vallen. Naast het tactisch verplaatsen van je personages kan je gebruik maken van diverse dekking mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je boogschutters probeert te benaderen. Ook kan je gebruik maken van de hoogte van muren en gebouwen. Dit geeft als voordeel dat je boogschutters verder kunnen schieten. Buiten de gevechten kan je je legers verplaatsen over de wereldkaart. Op de wereldkaart verplaatst je je naar de markers om verder te gaan met het verhaal of om gebieden te veroveren. Dit gebeurt allemaal real time. Tijdens het verplaatsen kan je ook nog is te maken krijgen met random events.

Verdict

Forged of Blood is een vermakelijke RTS titel met wat RPG elementen. Het karakteriseren van je personages biedt genoeg diepgang om je bezig te houden en na te denken hoe je je eenheden uit balanceert. Het verhaal is meespelend en vermakelijk genoeg om de game te spelen. Echter is de game heel erg repetitief. De gevechten, de missie markers het is veelal hetzelfde. Hierdoor voelt de game heel erg eentonig en saai aan. Ik had liever wat meer afwisseling gezien in de gevechten of aan de missies. Zoals de game nu is , is het leuk om het dagelijks een uurtje te spelen voor dat je het zat wordt. De game is aan te raden voor elke niveau RTS gamer. Als je van eentonige gameplay houdt dan is het zeker een aanrader. De game is te verkrijgen op Steam.

 

Gespeeld op de PC
  • 7/10
    Verdict - 7/10
7/10