China doet Plague Inc in de ban

Plague Inc, de wereldberoemde simulatie game voor smartphones is verbannen in China. Of het door het coronavirus (COVID-19) komt is niet bekend, alhoewel men verwacht dat hier een verband getrokken kan worden. Ook in China was de game erg populair, zelfs vóór de uitbraak van het coronavirus.

De game heeft in China jarenlang aan de top gestaan. Maar vandaag brengt de ontwikkelaar slecht nieuws naar de Chinese fans. Tijdens de aankondiging benadrukt de ontwikkelaar nog dat Plague Inc voor scholing geen verkeerde indruk heeft achter gelaten. Het is een bepaalde denkwijze en bewustwording zodra je in de gaten krijgt hoe de game het beste gespeeld kan worden. Ndemic laat weten dat het bedrijf wereldwijd samenwerkt met grote gezondheidsorganisaties om het virus te onderzoeken.

“Plague Inc. is a huge critical and commercial success. Eight years old and with over 130 million players, it’s the #1 strategy/simulation game worldwide and has been the most popular paid game in China for many years. Plague Inc. stands out as an intelligent and sophisticated simulation that encourages players to think and learn more about serious public health issues. We have a huge amount of respect for our Chinese players and are devastated that they are no longer able to access and play Plague Inc.
It’s not clear to us if this removal is linked to the ongoing coronavirus outbreak that China is facing. However, Plague Inc.’s educational importance has been repeatedly recognised by organisations like the CDC and we are currently working with major global health organisations to determine how we can best support their efforts to contain and control COVID-19.”

De smartphone game waarin je als speler een virus de wereld moet laten uitroeien steeg na de uitbraak van het coronavirus ineens in populariteit. Heeft dit iets te maken het besluit van China? Ondersteuning en ontwikkeling bij de studio blijft onveranderd. Plague Inc en Rebel Inc blijven wereldwijd in ontwikkeling en ondersteuning. Behalve in China. Waag jij je nog af en toe aan de smartphone game?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation