26 februari 2024

Welcome to Playstation 5! Dit is dé Playstation 5!

Playstation 5 PS5

Eindelijk! Sony toont het ontwerp van de nieuwe generatie Playstation: De Playstation 5! Eigenlijk hadden we alleen maar games verwacht, maar Sony sluit af met hét ontwerp van de nieuwe console. Check hem hier!

We voelde het al aankomen. Tijdens de stream bleef Sony maar hinten naar het apparaatje met vage visuele transities en we kregen zelfs een hele korte blik van het startscherm! Beelden spreken meer dan 1000 woorden. Bekijk onderstaande beelden maar.

We zien dat er twee modellen worden geïntroduceerd. Tenminste, tot nu toe. Een versie met een disc-drive en een versie zonder disc-drive voor spelers die alleen digitale aankopen doen. We zien direct een aantal accessoires die gelanceerd worden met de Playstation. Een HD camera, een laadstation voor de controllers en een koptelefoon die 3D audio ondersteund.

Kijk jij uit naar Sony’s nieuwe console? Er verschijnen een hele hoop games op het apparaat en we hebben de eerste paar al mogen aanschouwen.  Spider-Man: Miles Morales is aangekondigd en verschijnt dit najaar nog! Een gloednieuwe Horizon. Horizon 2: Forbidden WestDemon’s Souls keert terug op Playstation 5. Het ziet er naar uit dat het een ontzettend dikke remake wordt! Gran Turismo 7 werd getoond. En Square Enix toonde een heel vet fantasie project. Check de onwijs gave beelden hier!

Kijk jij uit naar de nieuwe console van Sony? Het apparaat heeft nog geen prijskaartje. Waarschijnlijk zal de disc-drive loze versie iets goedkoper uitpakken dan de versie met een disc-drive. Later dit jaar gaat Sony de prijs en releasedatum van het apparaat bekend maken. Wat denk jij? €499 of €599?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →