2 december 2023

PUBG meesterbrein Brendan Greene vormt nieuwe studio

Brendan Greene, ook wel PlayerUnknown, heeft vannacht aangekondigd dat hij weggaat bij PUBG ontwikkelaar en uitgever Kraton. Greene zal namelijk een eigen studio beginnen, die volledig onafhankelijk te werk zal gaan.

Greene is één van de pioniers van het Battle Royale genre.  PUBG ontstond namelijk vanuit een ARMA mod, net als DayZ. Greene werkte zelf al een aardige tijd niet direct meer mee aan PUBG, na dat hij een team op heeft gesteld dat de game blijft verhogen naar nieuwe niveaus. Greene’s nieuwe studio zal wel nog in contact blijven met Krafton, ook op het gebied van aandelen en samenwerkingen. Greene zei het volgende:

“I’m so very grateful to everyone at PUBG and Krafton for taking a chance on me and for the opportunities they afforded me over the past four years,” Greene said in a press release. “Today, I’m excited to take the next step on my journey to create the kind of experience I’ve envisaged for years. Again, I’m thankful for everyone at KRAFTON for supporting my plans, and I’ll have more to reveal more about our project at a later date.”

PUBG brendan greene

Brendan Greene zal binnenkort dus meer laten weten over toekomstige projecten en hoe zijn visie gerealiseerd zal worden binnen de gaming industrie. Dit kan je tegen die tijd uiteraard bij ons lezen! Speel jij nog PUBG? Laat het ons weten in de reacties hier beneden of op Facebook!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →